GÜNDEM

Abdülkadir Selvi: Yeni anayasa reformların anası olacak!

Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, hukuk reformuna ilişkin Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ile gerçekleştirdiği röportajı köşesine taşırken, yeni yapılacak anayasanın, reformların anasını olacağını söyledi.

Abdülkadir Selvi: Yeni anayasa reformların anası olacak!

Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, 2021 yılının ilk gündem maddesinin reformlardan oluşmasının geleceğe dair umutlarını arttırdığını belirterek, Cumhurbaşkanı tarafından açıklanacak olan hukuk reformuna ilişkin Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ile yaptığı röportajı köşesinde paylaştı.


Abdulkadir Selvi, ülkemizin güvenlik mi özgürlük mü tercihi ile yıllarca karşı karşıya bırakıldığını, çoğu zaman da güvenlik adına özgürlüklerimizin kurban ederken, sonrasında özgürlüklerin olmadığı yerde güvenliğinde olmayacağının anlaşıldığını belirtti. Selvi, büyük lafların edildiği reform paketleri değil, doğrudan günlük insan yaşamını kolaylaştıracak düzenlemelerin yapılmasının hedeflendiğini ifade ederken, yapılcak yeni anayasanın reformların anası olacağını söyledi.

İşte o yazı... 

2021 yılının ilk gündem maddesinin reformlar olması geleceğe ilişkin umutlarımı arttırdı.
AK Parti reformlarla büyüdü. AK Parti aynı zamanda reformlarla Türkiye’nin önünü açtı. Vesayet kurumlarını reformlar sayesinde geriletti. Darbelerin inşa ettiği militarist sistemden reformların şekillendirdiği Türkiye yürüyüşünü başlattı.

Bu ülkede resmi bayramlardan ve kurtuluş günlerinden daha fazla darbeler, muhtıralar tarihi olduğu hatırlanınca özgürlükler ve reformların Türkiye’nin kutup yıldızı olduğuna inanıyorum.

Cumhurbaşkanı Erdoğan yarın İnsan Hakları Eylem Planı’nı, önümüzdeki hafta ise ekonomi reformunu açıklayacak.

Hukuk reformu olmadan yapılacak ekonomi reformunun bir ayağı askıda kalırdı. Çünkü güçlü bir ekonomi için güçlü bir hukuk sistemi gerekiyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklayacağı hukuk reformu, “özgür birey, güçlü toplum, daha demokratik bir Türkiye” temasını içeriyor. Bir başka deyişle insana dokunan, insan odağı olan reformlar demek daha doğru olur.

Reform paketinin detayları Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanacak ama bir de reformların ruh ve felsefesi var. Ne yani, darbelerin ruhu oluyor da reformların olmaz mı?

Yazının tamamı için tıklayın... 

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar 1 yorum