GÜNDEM

Abdulkadir Selvi yazısında öyle bir tutanak paylaştı ki

Abdulkadir Selvi bugünkü yazısında sivillere neden yargı muafiyeti getirilmesini gerektiğini, Genelkurmay Çatı davasında yaşanan bir olayı aktararak anlattı.

Abdulkadir Selvi yazısında öyle bir tutanak paylaştı ki

15 Temmuz darbe girişiminde sivillerin eylemlerine ilişkin yargı muafiyeti getirilmesi tartışması sürüyor. Hürriyet gaztesi yazarı Abdulkadir Selvi düzenlemeden yana olan isimlerden. Selvi, 14 Kasım 2017 tarihinde Genelkurmay Çatı davasında FETÖ sanıklarının şehit ailelerini, gazileri ve Erdoğan'ın avukatlarını, tehdit ettiği duruşmanın tutanağı köşesine taşıdı.

"10 YIL GEÇSE DE BUNUN HESABINI SORACAĞIZ"

FETÖ’cü darbe sanığı Mutlu Burak Uyar'ın Cumhurbaşkanı’nın avukatlarını “Biz size göstereceğiz, on yıl da geçse bunun hesabını soracağız, hesap vereceksiniz” diye tehdit ettiğini belirten Selvi, tutanakta darbe sanıklarından Bilal Akyüz'ün “O... çocukları, ananızı, avradınızı sinkaf edeceğim, hepinizi geberteceğim, köpekler” dediğini hatırlattı.

Tehdit eden bu iki FETÖ sanığının portresini köşesinde ayrıntılı bir şekilde paylaşan yazar,  sözü sivillere yargı muafiyeti tartışmasına getirerek yazısını tamamlıyor:

BU FETÖ'CÜLER YA BİR DE BAŞARILI OLSAYDI

"Bu FETÖ’cüler darbeyi başaramadıkları, darbe sanığı olarak ağırlaştırılmış müebbet hapisle yargılandıkları, arkalarında 250 şehit ve 2 bin 193 gazi olduğu halde, bırakın şehit ailelerini, gazileri, Cumhurbaşkanı’nın avukatlarını dahi tehdit edebiliyorlar.

Maksadım ajitasyon yapmak değil. 696 sayılı KHK’daki “devamı” ibaresindeki muğlaklığın giderilmesini isteyenlerdenim. Ama sivillere yargı muafiyeti getirilmesine inananlardanım. Darbecilerin hukuku olduğu kadar darbeyi önleyenlerin de hukuku dikkate alınmalı. Çünkü bu işin bir de öteki yüzü var. Bu FETÖ’cüler, ya bir de başarılı olsaydı? Düşünmek bile istemiyorum.

Abdulkadir Selvi'nin yazısının tamamı için tıklayın

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar