GÜNDEM

Abdülkadir Selvi yazdı: İmamoğlu neden suskun?

Hürriyet gazetesi yazarı Abdülkadir Selvi Emekli amiraller bildirisinin ardından CHP'ye ateş püskürdü. Selvi, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun herhangi bir açıklama yapmamasını da eleştirdi.

Abdülkadir Selvi yazdı: İmamoğlu neden suskun?

Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, Emekli amiraller bildirisinin ardından CHP'ye yüklendi.  CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Bu sahte gündem tutmaz" sözüne sitem eden Selvi,  "Neyi sahteymiş Sayın Kılıçdaroğlu? darbe tehdididin sahtesi mi olur?" diye sordu. 

Ardından İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu topa tuttu. Selvi yazısında "İmamoğlu neden suskun?" diye sorup, "Siyasi olaylar karşısında açıklama yapmaktan çekinmeyen hele hele HDP’yle ilgili bir sorun olduğunda kendini paralayan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu niye sustunuz? Sizin için darbe tehdidi önemli değil mi? Gün demokrasiye sahip çıkma günü değil mi?" dedi.

İşte o yazı... 

Kenan Evren’in anılarını yeniden okuyorum. Sadece Evren’i değil, darbecilerin anılarını okudukça görüyorum ki, darbeler bir günde olmuyor.
Darbe zemini bir günde hazırlanmıyor. Darbeler bir süreç. Bildirilerle, manşetlerle, açıklamalarla asker kışkırtılıyor. TSK içinde cuntalar oluşturuluyor. Darbe bir saplantı haline getiriliyor. Bakınız 12 Mart’a.

28 ŞUBAT’TA DA DENİZCİLER

104 emekli amiralin darbe imalı bildirisi sizi şaşırtmasın, 28 Şubat’ın fitilini de önce denizciler ateşlemişti. Deniz Kuvvetleri Komutanı Güven Erkaya, Erbakan’ın YAŞ üyelerine verdiği yemekte içki içerek 28 Şubat’ın ilk işaretini vermişti.

EMEKLİ ASKER DARBELERİ

28 Şubat’ın Genelkurmay Başkanı İsmail Karadayı, Sincan’da tankların yürütüldüğünü televizyonlardan öğrenmişti. Cuntacılık budur işte. 27 Mayısçılar ellerini TSK’nın içinden hiç çekmediler. Talat Aydemir ikinci darbe girişimi sırasında emekliydi. 9 Martçılar ise MBK üyesi emekli askerlerdi. Ama darbecilik ruhlarına sindiği için askerin içindekilerle işbirliği yapıp, darbe girişiminde bulunmuşlardı. Emekli amirallerin bir hedefinin de bu olduğu anlaşılıyor.

Yazının devamı için tıklayın... 

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar