GÜNDEM

Abdulkadir Selvi suni rejim açıklamaları yapanlar hakkında uyardı

Son günlerde Atatürk ve demokratik rejim ile ilgili yapılan açıklamalara tepkiler devam ederken;Hürriyet Gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi de bugün kaleme aldığı köşesinde rejim ile ilgili sıkıntıların olmadığını, sorun varmış gibi konuşanların da demokrasiye kumpas kurmaya çalıştıklarını ifade etti. Selvi, bugün demokrasinin yaşamasında 15 Temmuz’da darbeyi püskürten milletin ve darbeye karşı mücadele veren Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın etkisini de belirtti.

Abdulkadir Selvi suni rejim açıklamaları yapanlar hakkında uyardı

Hürriyet Gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, bugünkü köşesinde son günlerde  Atatürk ve rejim üzerinden açıklama yapmaya çalışanların demokrasiye kumpas kurmaya çalıştıklarının altını çizdi. Selvi, bu tarz kirli sahnelere daha önce çok şahit olduğumuzu ifade edip, milletin, demokrasiye sahip çıkma noktasındaki tavır ve kararlığını da köşesine ekledi.

Selvi, 15 Temmuz Hain Darbe Girişimi'ne karşı duran milletin ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bugün demokratik rejimin yaşamasına olan etkisini de dile getirdi. 

Atatürkçülük adına gelenlerin en çok Atatürk’e zarar verdiğini aktaran Selvi, "O yüzden kimse Atatürk’ü istismar etmeye kalkışmasın. Atatürk ortak değerimizdir." şeklinde konuştu.

İşte Abdulkadir Selvi'nin o yazısı:

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik’in açıklaması sabah 08.22’de ulaştığında “Yerinde ve zamanında yapılmış bir açıklama” dedim.
Çelik’in oluşturmak istenen rejim tartışmaları ve Atatürk’le ilgili açıklamasından söz ediyorum.

AK Parti adına kim konuşur? AK Parti’nin yetkili kurullarında görev yapanlar. Onlardan rejim ve Atatürk konusunda olumsuz bir beyan oldu mu? Yok. AK Parti dün ortaya çıkmış bir parti değil ki. 18 yıldır bu ülkeyi yönetiyor. Demokratik rejimi ortadan kaldırmaya yönelik ya da Atatürk’e ilişkin bir saygısızlık duydunuz mu? Bu parti kapatma davalarından, muhtıralardan ve püskürtülen darbeden geliyor. 27 Nisan e-muhtırası ve 15 Temmuz darbe girişimi geri püskürtülmeseydi bugün Türkiye ya bir ara rejimle ya da darbe yönetimince idare ediliyordu. Bugün demokrasi yaşıyorsa, 15 Temmuz’da darbeyi püskürten milletimiz ve darbeye karşı mücadele veren Erdoğan sayesinde oldu.

DEMOKRASİYE KUMPAS

Herkesin şunu iyi anlaması lazım: Bu milletin demokratik rejimle bir sorunu yok. Tam aksine, bu ülkede demokrasinin sahibi millettir. Asker darbe yapar, millet demokrasiye sahip çıkar. 

Yazının tamamı için tıklayınız

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar