GÜNCEL

Abdülkadir Selvi sosyal medya kullanıcılarının siyasi tercihlerini açıkladı!

Hürriyet gazetesi yazarı Abdülkadir Selvi, sosyal medya kullanıcılarının siyasi tercihlerini açıkladı. Peki Facebook'ta hangi parti önde? Twitter'ın lideri kim? İşte şaşırtan sonuçlar!

Abdülkadir Selvi sosyal medya kullanıcılarının siyasi tercihlerini açıkladı!

Hürriyet Gazetesi yazarı Abdülkadir Selvi, bugünkü köşesinde sosyal medya kullanıcılarının siyasi tercihlerinin neler olduğunu kaleme aldı. Sosyal medyanın son iki seçimdeki etkisi düşünüldüğünde ciddi oranda etki sağlayan bu araştırmadaki sonuçlar ise epey şaşırtıcı. 

İşte o yazı: 

Twitter, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Boğaziçi eylemleri ve LGBT hakkındaki mesajlarını engelledi.
Sosyal medyanın son iki seçimdeki etkisi konuşuluyordu. Bu engelleme kararları, “2023 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Twitter nasıl bir rol oynayacak?” sorusunun sorulmasına neden oldu. Artık seçimler liderler, partiler, adaylar ve bir de sosyal medya yarışına sahne olacak. Twitter ile siyaset arasında yaşanan bu gerilim nedeniyle Optimar araştırma şirketinin sosyal medya platformları ile parti eğilimleri arasındaki ilişkiye dair araştırmasını paylaşmak istedim.

Hilmi Daşdemir’in başkanı olduğu Optimar araştırmanın çalışması 12-20 Ocak tarihlerinde yapılmış. Yani yeni.

EN ÇOK HANGİSİNİ KULLANIYORUZ?

Araştırmada Facebook ile Instagram ilk iki sırada yer alırken, devlet başkanlarının ilk açıklamalarının adresi olmasına rağmen Twitter üçüncü sırada geliyor.

Facebook yüzde 32.2’yle ilk sırada gelirken, onu yüzde 32.1’le Instagram takip ediyor. Instagram yükselirken Twitter’da bir gerileme gözleniyor. Twitter yüzde 9.5’le üçüncü sırada geliyor. Onu yüzde 3.9’la YouTube izlerken, TikTok da araştırmalarda kendini göstermeye başladı. Araştırmaya katılanların yüzde 0.8’i TikTok’çu.

Yazının devamı için tıklayın... 

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar