GÜNDEM

Abdülkadir Selvi sordu: Okullar bölgesel olarak açılabilecek mi?

Hürriyet gazetesi yazarı Abdülkadir Selvi, Milli Eğitim Bakanı ile gittiği Ağrı'nın Gödekli köyünde yeni öğretim yılını konuştu. Selvi, 'okullar bölgesel olarak açılacak mı, Öğretmenlere ne zaman aşı vurulacak?' gibi merak edilen soruların yanıtlarını da kaleme aldı.

Abdülkadir Selvi sordu: Okullar bölgesel olarak açılabilecek mi?

Hürriyet gazetesi yazarı Abdülkadir Selvi, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ile Ağrı'nın Gödekli köyüne gidip ilk ders zilini çaldı. Yeni öğretim yılını konuşan Selvi, bugünkü köşesinde  'okullar bölgesel olarak açılacak mı, Öğretmenlere ne zaman aşı vurulacak?' gibi merak edilen soruların yanıtlarını da kaleme aldı. 

İşte o yazı... 

Sınır köyü Gödekli’de ders zilini çalmak için Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’la Ankara Esenboğa Havaalanı’ndan hareket ettiğimizde lapa lapa kar yağıyordu. Iğdır’a indiğimizde ise pırıl pırıl bir hava vardı. Ağrı Dağı olanca ihtişamıyla karşımızda duruyordu. Karlı yamaçlarına vuran güneş ışıklarını seyrederek Ağrı Dağı’nın eteklerinden Gödekli köyüne ulaştık.
Gödekli deyip geçmeyin, tam dört ülkenin sınırlarının kesiştiği bir yere kurulmuş. Karşınızda Ermenistan, az öteniz Azerbaycan ve İran. Pandemi nedeniyle neredeyse bir yıldır yüz yüze eğitimin yapılamadığı bir ortamda, köy okulunda ne hissedersiniz? İstiklal Marşımızın okunması, okul bahçesini dolduran çocukların cıvıltıları, Milli Eğitim Bakanı’nın ders zilini çalmasıyla yüz yüze eğitimin başlaması, dahası o çocukların gözlerindeki ışıltı... Okulu, çocukları, zil sesini ne kadar özlemişiz. Biz daha okuldan ayrılmadan sınıflardan çocukların cıvıltıları geliyordu. Milli Eğitim Bakanı ile oradan doğruca Türkiye-Ermenistan sınır kapısına geçtik. Aras Nehri’nin ayırdığı sınırdan Alican Hudut Karakolu’ndan Ermenistan tarafını seyrettik. Önceden buruk bir şekilde baktığım Ermenistan tarafını Karabağ zaferinden sonra farklı duygularla seyrettim. Hep izlenim aktaracak değilim. Milli Eğitim Bakanı ile yeni öğretim yılını da konuştuk. Onları da aktaracağım.

Yazının tamamı için tıklayın... 

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar