GÜNDEM

Abdülkadir Selvi: Seçim yasasında önemli değişiklikler var!

Hürriyet gazetesi yazarı Abdülkadir Selvi seçim yasasında önemli değişiklikler olduğunu duyurdu. Selvi, Erdoğan, taslak üzerinde önemli değişiklikler yapmış.Şimdi onları paylaşacağım' diyerek yapılan değişiklikleri kaleme aldı.

Abdülkadir Selvi: Seçim yasasında önemli değişiklikler var!

Hürriyet gazetesi yazarı Abdülkadir Selvi, AK Parti’de genel başkan yardımcısı Hayati Yazıcı başkanlığında yürütülen seçim yasasıyla ilgili değişikliklerde önemli bir adım atıldığını duyurdu. Selvi, Erdoğan'a sunulan taslakta yapılan değişikliklerin neler olduğunu belirterek A'dan Z'ye hepsini tek tek kaleme aldı. 

İşte o yazı... 

AK Parti’de genel başkan yardımcısı Hayati Yazıcı başkanlığında yürütülen seçim yasasıyla ilgili değişikliklerde önemli ilerleme sağlandı.
İki hafta önce Cumhurbaşkanı Erdoğan’a alternatifli bir sunum yapılmış. Erdoğan’ın tercihleri doğrultusunda metin üzerinde çalışmalar yapılıyor. Taslağın son şekli Erdoğan’a sunulup onayı alındıktan sonra MHP’ye götürülecek. Ardından da diğer siyasi partilere sunulacak. MHP ile yapılacak çalışmadan sonra ise Meclis’in gündemine gelecek.

Yukarıda bir cümle ile Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yapılan sunumdan söz ettim. Erdoğan, taslak üzerinde önemli değişiklikler yapmış. Şimdi onları paylaşacağım.

DEĞİŞİKLİKLER

1- Seçim barajı yüzde 7: 12 Eylül darbesinin ürünü olan yüzde 10 seçim barajı değişiyor. AK Parti’nin çalışmasında yüzde 7 ve yüzde 5 oranları öne çıkmıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yapılan sunumdan sonra ibre yüzde 7’ye döndü.

2- İttifak barajı olacak mı?

AK Parti’nin çalışmasında seçim barajının yüzde 7’ye indirilmesi yer alıyor. Bu oranın ittifaklar açısından da geçerli olması düşünülüyor.

Yazının tamamı için tıklayın... 

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar