GÜNDEM

Abdulkadir Selvi, reform sürecinin kodlarını yazdı

Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmalarında bahsettiği reformlar sürecinin kodlarını yazdı.

Abdulkadir Selvi, reform sürecinin kodlarını yazdı

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın reform sözleri medya dünyasında yankı bulmaya devam ediyor. Reformun yanında dış politikaya yönelik yeni bir sürecin içine girildiği de son konuşmasında yer alıyordu. 

Tüm bunları yorumlayan Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, yeni sürecin pamuklara sarılıp korunması gereken hassas bir süreç olduğunu vurguladı. 

Sürecin parametrelerini yazan Selvi, reformun kodlarını ve neler getireceğini de değerlendirdi. 

İşte o yazı:

Pamuklara sarılıp korunması ve doğru inşa edilmesi gereken bir sürece giriyoruz. Reform sürecinin, bir yol kazasına kurban verilmemesi için azami derecede özen gösterilmesi gerekiyor. Çünkü yaşadıklarımız bize gösterdi ki reformlar olmadan işler yürümüyor. Türkiye’nin tek çıkış yolu reformlardan geçiyor. Şu da bir gerçek ki Erdoğan’dan başka bu değişimi yapabilecek bir lider görünmüyor.

SÜRECİN DİNAMİKLERİ

Yeni sürecin dinamiklerinin doğru anlaşılması gerekiyor. İki sûtün üzerine yükseleceği anlaşılıyor. 1- Hukukun üstünlüğünü tahkim edecek düzenlemeler. 2- Sermaye ve mülkiyet hakkını güvenceye alacak, yerli ve yabancı yatırımcıyı teşvik edecek yasal değişiklikler. Bu konuda Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’ün başkanlığında bir çalışma yürütülüyor. Çalışmalar olgunlaştırıldıktan sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sunulacak. Ayrıca Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan ile Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’ün iş dünyası ile bir araya gelmesi için hazırlıklar son aşamaya geldi. Lütfi Elvan, sosyal medya hesabından iş dünyasıyla görüşme öncesinde Adalet Bakanı Gül’le bir araya gelip ön hazırlık yaptıklarını duyurdu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, iş dünyasının temsilcilerine iki bakanın kendileriyle toplantı yapacağını belirterek, “Hukukun üstünlüğü konusunda hazırlık yapın” dediği söyleniyor. Toplantıya TOBB, TÜSİAD, DEİK, MÜSİAD, YASED, TİM gibi kuruluşların davet edilmesi bekleniyor.

Yazının tamamı için tıklayın 

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar 1 yorum