GÜNCEL

Abdulkadir Selvi: Polatların para hareketi örümcek ağı gibi

Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, "Polatların para hareketi örümcek ağı gibi" başlıklı bir yazı kaleme aldı. İlgili köşe yazısını gazeteciler.com üzerinden okuyabilir ve dinleyebilirsiniz.

İşte Abdulkadir Selvi'nin yazısı:

Dilan ve Engin Polat’ın şirketlerindeki örümcek ağını andıran para hareketlerini gösteren MASAK raporuna Hürriyet ulaştı. Raporda sahte e-ticaret, vergi kaçırma, kredi kartı dolandırıcılığı ve yasadışı bahis kuşkularına yer verildi.

Dilan Polat ve eşi Engin Polat hakkında hazırlanan Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) raporunda para hareketleri örümcek ağını andıran grafiklerle ortaya konuldu.

49 sayfadan oluşan MASAK raporunda Dilan ve Engin Polat’ın aile yakınlarının isimleriyle de kurdukları şirketlerin para hareketleri, 46 ilde açtıkları güzellik merkezleri, kozmetik ürün satışları ve lüks araç alımları ayrıntılı bir şekilde anlatıldı. Dilan Polat ve eşi Engin Polat’ın kendi ve akrabaları üzerine de kurdurduğu şirketlerin hesabına gelen para miktarının 500 milyon TL olduğu tespit edildi.

MASAK raporunda Dilan Polat ve Engin Polat’ın ortağı ya da yöneticisi olduğu şirketleri ile babası Sezgin Polat, kardeşi Alper Kürşat Polat, anneannesi Zehra Yılmaz, dayısının eşi Nilgün Yılmaz ile Engin Polat’ın kardeşleri Can Doğu ve Sinem Sıla Doğu’nun isimleri üzerine şirketlerin kurulduğu belirtildi.

...

YAZININ TAMAMINI DİNLEMEK İÇİN TIKLAYIN

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar