GÜNDEM

Abdulkadir Selvi: Özür dile Can Ataklı

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, bugünkü köşesinden Can Ataklı'ya seslenerek, "yollu" ifadesi nedeniyle "özür dile" dedi.

Abdulkadir Selvi: Özür dile Can Ataklı

CHP'deki taciz ve tecavüz iddiaları gündemdeyken, konuyu TELE 1'deki programında değerlendiren gazeteci Can Ataklı, tacize uğradığını iddia eden kadın için “Buraya kadar geldik, herhalde bu biraz yollu diye düşünmüş” ifadesini kullanmış, büyük tepki çekmişti.

Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, bugünkü köşesinden Can Ataklı'ya seslenerek, özür dile, dedi:

ÖZÜR DİLE CAN ATAKLI

TAM 1 hafta belki özür diler diye bekledim. Kimi bekledim? Tele-1’de program yapan Can Ataklı’yı. CHP’deki cinsel taciz olaylarını yorumlarken, skandal ifadeler kullanıyor.

CHP’yi savunayım derken, cinsel tacize uğrayan kadın hakkında içinde “yollu” gibi iğrenç bir tanımlamanın geçtiği bir cümle kuruyor.

“Buraya kadar geldik, herhalde bu biraz yollu diye düşünmüş” diyor. Mağdur kadınların tacize uğraması yetmiyormuş gibi bir de ekranlardan hakarete uğramaları mı gerekiyor?

Can Ataklı, tecrübeli bir gazetecidir. Bu lafı etmesine üzüldüm. Geç de olsa özür dilemelidir. Ataklı özür dilemeden bu ayıptan kurtulamaz.

Tabii “Cinsel tacizler için tavır konulsun. Bunlar Atatürk’ün partisine yakışmıyor” diyenler değil, “yollu” ifadesini kullananlar el üstünde tutulduğu için CHP cinsel tacizlerle anılmaya devam ediyor.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar