GÜNDEM

Abdulkadir Selvi Muharrem İnce'ye sordu: Bu iş partiye dönüşür mü?

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, CHP'li Muharrem İnce'ye başlattığı Memleket Hareketi’nin partiye dönüşüp dönüşmeyeceğini sordu.

Abdulkadir Selvi Muharrem İnce'ye sordu: Bu iş partiye dönüşür mü?

Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, CHP'li Muharrem İnce ile başlattığı Memleket Hareketi’nin akıbetini, İnce'nin bundan sonraki yol haritasını konuştuğunu, hareketin partiye dönüşüp dönüşmeyeceğini sorduğunu söyledi:

Gezdiği yerlerdeki gözlemlerini de sordum.

1. “Millet hem iktidardan hem de muhalefetten rahatsız” dedi.

2. Gençlerin gelecekten umutsuz olduğunu söyledi.

“Bu ülkenin gizli bir potansiyeli var. Onu ortaya çıkarmak için bu hareketi başlattım” dedi... “Siyasi parti olup olmayacağımıza millet karar verecek” dedi...  “Kısır çekişmelerden uzak olacağız. Yeni bir siyaset tarzı. Yeni bir siyaset dili ve yeni siyasi kadrolarla ortaya çıkacağız” diyor... 

ESKİ SİYASİLER OLMAYACAK

Muharrem İnce sürekli olarak, “yeni bir siyaset” vurgusunu yapınca, CHP’de yıllardır birlikte siyaset yaptığı arkadaşlarının yeni siyasi harekette yer alıp almayacaklarını sordum. Önce “Bu hareket bir küskünler hareketi değil. Bu hareket bir Muharrem İnce hareketi değil” deme gereği duydu. Eski siyasilerle ilgili soruma gelince, ona “Yeni isimler olacak” diye yanıt verdi. Muharrem İnce birlikte siyasi hareket başlattığı isimleri, “rahatını bozan insanlar” olarak tanımlıyor. “Deneyimli bir siyasetçi olarak iyi eğitimli insanlardan bir kurucular kurulu kurmak istiyorum” diyor.

HAREKETİNDE KÜRT VAR MI?

Muharrem İnce’ye, “Hareketinde Kürt var mı?” diye sormuşlar. “Bilmiyorum” yanıtını vermiş. “Çünkü sormaya utandım” demiş...

Yazının tamamı için tıklayınız

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar