GÜNDEM

Abdulkadir Selvi: Muhalefetin 2023 planı "Erdoğan’ın tasfiyesi"

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, muhalefetin 2013 yılı için tasarladığı modelin ilk aşamasının "Erdoğan’ın tasfiyesini" içerdiğini “Erdoğan gitsin, sonrasını planlarız” yaklaşımının söz konusu olduğunu söyledi.

Abdulkadir Selvi: Muhalefetin 2023 planı "Erdoğan’ın tasfiyesi"

Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, muhalefetin 2023 planına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. "Muhalefet, 2023 seçimlerini “Erdoğan gitsin” seçimleri olarak ilan etmiş durumda" diyen Selvi, "Hedef öncelikle Erdoğan’ı göndermek. “Erdoğan gitsin, sonrasını planlarız” yaklaşımı söz konusu" ifadelerini kullandı:

"Muhalefet, ittifaklarla yerel seçimlerde sonuç aldı. Şimdi bunun ikinci versiyonu hazırlanıyor. 2023’e yeni ittifak modeli hazırlanıyor. Hedef, Erdoğan’a karşı ortak aday çıkarmak. Bazı ipuçlarına ulaştığım yeni modelin olgunlaşmış halini süreç ilerledikçe öğreneceğiz..."

YENİ MODELİN İPUÇLARI

Yeni modelin iki aşamalı olduğu anlaşılıyor. Birinci adımda Erdoğan’ın tasfiyesi, ikinci aşamada ise muhalefet blokunun yönetimde yer alması. “Demokrasi bloku” tezini savunan Demirtaş’ın “başkan yardımcılığı ve iki bakanlık” formülünü tartışmaya açmaya hazırlandığı söyleniyor...

YENİ MODEL ÜZERİNDE ÇALIŞILIYOR

Kimse bana bu model muhalefet partilerinde müzakereye açılmadı demesin. 2018 seçimlerinde ve yerel seçimlerde “muhalefette ittifak” modeli de siyasi partilerde hazırlanmamıştı. Ama bir yerlerde hazırlanıp muhalefete sunuldu...

Yazının tamamı için tıklayınız

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar