GÜNCEL

Abdulkadir Selvi: MİT Başkanı Irak’ta İran Cumhurbaşkanı Türkiye’de

Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, "MİT Başkanı Irak’ta İran Cumhurbaşkanı Türkiye’de" başlıklı bir yazı kaleme aldı. İlgili köşe yazısını gazeteciler.com üzerinden okuyabilir ve dinleyebilirsiniz.

İşte Abdulkadir Selvi'nin yazısı:

İRAN Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi’nin Ankara’yı ziyareti öncesinde MİT Başkanı İbrahim Kalın, Irak’a kritik bir ziyarette bulundu.

MİT Başkanı Kalın’ın Irak’taki görüşmelerinde iki ismi mercek altına almakta yarar var.

HAKAN FİDAN’IN UYARISI

İbrahim Kalın, Irak Cumhurbaşkanı Abdullatif Reşid’le görüştü. Abdullatif Reşid, KYB’ye yakın bir isim. Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ın Meclis özel oturumunda “Süleymaniye’ye yönelik yaptırımlarımıza rağmen KYB, PKK’ya müzahir tutumunu değiştirmezse daha ileri tedbirler almakta tereddüt etmeyiz” diye uyardığı hatırlanırsa, Irak Cumhurbaşkanı Reşid’le görüşmenin önemi kendiliğinden ortaya çıkar.

BAFEL TALABANİ’NİN ENİŞTESİ

Irak Cumhurbaşkanı aynı zamanda Süleymaniye’de PKK’ya alan açan, o nedenle de Türkiye’nin hedefinde olan Bafel Talabani’nin teyzesinin kocası yani eniştesi.

22-23 Aralık ve 12 Ocak tarihinde verdiğimiz şehitlerden sonra gözler Süleymaniye ve burada PKK’ya geniş imkânlar sunan Bafel Talabani’ye çevrilmişti.

...

YAZININ TAMAMINI DİNLEMEK İÇİN TIKLAYIN

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar