GÜNDEM

Abdülkadir Selvi: Koronavirüste tünelin ucunda ışık göründü mü?

Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi, geçtiğimiz hafta görüştüğü bir bakanın normalleşme süreci için 20 Mayıs'a işaret ettiğini söylediğini ve bu açıklamanın kendisini umutlandırdığını belirtti. Bilim Kurulu üyesi Prof. Tevfik Özlü’ye bu durumu soran Selvi, aldığı cevabı okuyucularına aktardı.

Abdülkadir Selvi: Koronavirüste tünelin ucunda ışık göründü mü?

Türkiye'nin koronavirüsle mücadelesi dünyaya örnek olmaya devam ederken herkesi umutlandıran açıklamalar da art arda geliyor. Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi, Prof. Tevfik Özlü’ye normalleşme sürecini sordu ve " Tünelin ucunda bir ışık göründü." diye yazdı.

Koronavirüste tünelin ucunda ışık göründü mü?

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ramazanda çifte bayram müjdesinin mürekkebi kurumadan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’den “İnanıyorum ki Türkiye bu badireyi en geç ramazan ayının sonuna kadar atlatacak” açıklaması geldi.
Geçen hafta görüştüğüm bir bakana, “Normalleşme için bir takvimden söz ediliyor mu?” diye sormuştum. 20 Mayıs tarihine işaret etmişti. Umutlandım. Heyecanlandım. Bilim Kurulu üyesi Prof. Tevfik Özlü’ye sordum, “Bu süreç iyi yönetilirse 1 ay içinde normale dönüleceğini düşünüyorum. Almanya ve Amerika’da nasıl normale döneriz arayışları başladı. Biz onlara göre daha iyiyiz. Veriler son 10-15 gün içinde bir duraklamaya girildiğini gösteriyor. 10-15 gün içinde de inişe geçmesini bekliyoruz” dedi. Tünelin ucunda bir ışık göründü.

En çok merak ettiğim noktalardan biri de ilk sokağa çıkma yasağı ilan edildiğinde yaşanan kargaşanın etkileriydi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun istifasına giden bir süreç yaşanmıştı. Tevfik Özlü, “Şu ana kadar çok belirgin bir etkisini görmedik” dedi. Ama takip ettiklerini söyledi.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar