GÜNCEL

Abdülkadir Selvi: Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu PKK diyemedi!

Hürriyet gazetesi yazarı Abdülkadir Selvi, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, PKK’nın katlettiği 13 şehidimizle ilgili yazdığı taziye mesajında HDP'yi küstürmemek için PKK diyemediklerini ve bu tutumlarıyla Türk milletini üzdüklerini ifade etti.

Abdülkadir Selvi: Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu PKK diyemedi!

Hürriyet gazetesi yazarı Abdülkadir Selvi, bugünkü köşesinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, PKK’nın katlettiği 13 şehidimizle ilgili yazdığı taziye mesajında HDP'yi küstürmemek için PKK diyemediklerini ve bu tutumlarıyla Türk milletini üzdüklerini dile getirdi. 

Selvi bunun yanı sıra, katliam sonrası Batı'nın nasıl bir tavır alacağının da merak konusu olduğunu söyleyerek,  ''Biden yönetimi, Yemen savaşında sivilleri öldürdüğü gerekçesiyle Suudi Arabistan’a olan desteğini kesti. Sivil katliamı konusunda müttefiki Suudi Arabistan’ı bile gözden çıkaracak kadar duyarlı olan Biden yönetimi, 13 sivil vatandaşımızı katleden PKK’yı yüksek sesli kınayıp, YPG ile işbirliğini sona erdirecek mi?'' gibi merak edilen sorunun altını çizdi. 

İşte o yazı... 

Muhammed Omar, 9 aylık.
Bedirhan bebek, 11 aylık.Celin Naz Aydın, 3 yaşında.

Eren Bülbül, 16 yaşında.

Yasin Börü, 16 yaşında.

Sadece birkaçının ismini yazabildiğimiz bu bebekler, çocuklar, gençler PKK tarafından katledildi. Karnında kurşun deliği olan çocuklardan dolayı Öcalan’a “bebek katili” denildi. Buna rağmen Batı dünyası PKK ile ilişkisini sürdürdü. Suriye’de ise müttefikimiz ABD, 20 bin TIR dolusu silah verdi. PKK şimdi de bir süredir elinde olan 13 vatandaşımızı şehit etti.

BIDEN NE YAPACAK?

Şimdi ABD başta olmak üzere Batı’nın ne diyeceği önem kazandı. Çünkü Biden yönetimi, Yemen savaşında sivilleri öldürdüğü gerekçesiyle Suudi Arabistan’a olan desteğini kesti. Sivil katliamı konusunda müttefiki Suudi Arabistan’ı bile gözden çıkaracak kadar duyarlı olan Biden yönetimi, 13 sivil vatandaşımızı katleden PKK’yı yüksek sesli kınayıp, YPG ile işbirliğini sona erdirecek mi?

MACRON’UN SINAVI

YPG’li teröristleri Elysee Sarayı’nda kabul eden Fransa Cumhurbaşkanı Macron, bir sınavla karşı karşıya. Macron, PKK’nın sivil katliamını kınayabilecek mi? Batılı liderler şu ana kadarki sessizliklerini bozup, PKK’ya karşı tavır alabilecekler mi?

GARA HAREKÂTININ ÖNEMİ

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar kısa bir süre önce, “Kandil mitini bitirmemiz lazım” demişti. Irak’ın 40 kilometre içinde icra edilen Gara harekâtı ise Kandil’e yönelik operasyonun ilk adımıydı. Kandil bir süredir abluka altında tutulduğu için PKK’nın Gara bölgesini aktif hale getirdiği yönünde istihbarat alınıyordu. Gara hem kış üstlenmesi ve hem de lojistik anlamında “küçük Kandil” olma yolundaydı. Kandil, Gara’dan mobilize ettiği teröristleri Türkiye’ye sokmayı planlıyordu. O nedenle Gara harekâtı stratejik öneme sahipti. PKK’yı doğudan batıya doğru sürüp, Türkiye’ye sızmaların önlenmesi amaçlanıyordu. Bu hedef sağlandı.

Yazının tamamı için tıklayın... 

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar