GÜNDEM

Abdulkadir Selvi: Kılıçdaroğlu Cumhurbaşkanı adayı olacak mı?

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, bugünkü köşesinde "Kılıçdaroğlu Cumhurbaşkanı adayı olacak mı?" başlıklı bir yazı kaleme aldı.

Abdulkadir Selvi: Kılıçdaroğlu Cumhurbaşkanı adayı olacak mı?

Meclis'te yaşanan tartışma üzerine “Benim aday olup olamayacağımı size kim söyledi? Kim söyledi?” ifadesiyle bir çıkış yapan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, gerçekten "Cumhurbaşkanı adayı olacak mı?" sorusunu akıllara getirdi. Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, konuyu bugünkü köşesine taşıdı:

Kılıçdaroğlu bütçe üzerinde konuşurken, AK Parti milletvekilleriyle arasında şöyle bir diyalog gerçekleşti:

Kemal Kılıçdaroğlu: “İlk seçimde bu milletin nasıl tıpış tıpış yolcu edeceğini göreceksiniz.

Bülent Turan (AK Parti Grup Başkanvekili): “Muharrem İnce mi siz mi?”

Hasan Çilez (AK Parti Amasya Milletvekili): “Aday olabilecek misin?”

Ramazan Can (AK Parti Kırıkkale Milletvekili): “Aday ol, aday!”

Kemal Kılıçdaroğlu: “Benim aday olup olamayacağımı size kim söyledi? Kim söyledi?”

Kılıçdaroğlu, CHP kurultayında “İlk seçimlerde dostlarımızla birlikte iktidar olacağız” dediği için, cumhurbaşkanı adaylığı sorulduğunda her defasında millet ittifakı ortakları ile birlikte karar vereceklerini söylediği için, ortak aday çıkaracaklarını ifade ettiği için, Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanlığı’na aday olacağı yönündeki sözleri ilgi uyandırdı.

...

BİR TAŞLA ÜÇ KUŞ

1. Kılıçdaroğlu, cinsel taciz iddiaları ve “Ordu Katar’a satıldı” tartışmaları nedeniyle zor günler yaşayan CHP’yi bu durumdan kurtarmak için gündemi değiştirmeyi amaçladı.

2. Erken seçim silahını çekerek bir süre parti içi tartışmaları bastıran Kılıçdaroğlu, cumhurbaşkanı adaylığı yönündeki sinyal vermek suretiyle parti içini konsolide etmeyi hedefledi.

3. Muharrem İnce’ye mesaj verdi.

Yazının tamamı için tıklayınız

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar