GÜNDEM

Abdülkadir Selvi KHK konusunda fena yanıldı

Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi, "İç Savaş çağrısı mı?" başlıklı yazısında tartışılan KHK'yı savunacağım derken fena yanılgıya düştü.

Abdülkadir Selvi KHK konusunda fena yanıldı

Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi, henüz hangi maddesi bile olmadığını bilmediği KHK'yı savunacağım derken komik düştü.

Türkiye, günlerdir tartışmaya neden olan 696 No’lu KHK’nın 121. maddesini konuşuyor.

Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi, tartışılan maddenin bir iç savaşa neden olmayacağını belirtmek isterken büyük bir yanılgıya düştü.

Selvi, yazısının iki yerinde de tartışılan KHK'nın 656 No'lu olduğunu yazdı. Oysa bu KHK 696 numaraydı.

Hürriyet yazarının maddesini bile bilmeden KHK'yı savunmaya kalkması sosyal medyada da tepkilere yol açtı.

İşte Abdülkadir Selvi'nin o yazısı :

İç savaş çağrısı mı?


Geçmişinde faili meçhul cinayetlerin bulunduğu bir ülkede bu hassasiyetin oluşması normal. Ayrıca 15 Temmuz’un travmasının hâlâ canlı olduğu bir dönemde, iç savaş çağrışımı yapmak ne demek? Bunun ima edilmesi dahi tehlikeli. Peki KHK’da iç savaş çağrısı yapılıyor mu? Öyle bir kıyamet koparıldı ki, algı olgunun önüne geçti.

Bu açıdan Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ile AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal’ın açıklamaları yerindeydi. Adalet Bakanı Gül “Burada yapılan düzenleme, sadece 15 Temmuz ve sonrasında 16 Temmuz’daki darbe girişiminin püskürtülmesiyle ilgili” dedi. Mahir Ünal “Düzenleme sadece 15 Temmuz gecesi ve 16 Temmuz sabahını ifade ediyor” diye konuştu.

NEDEN İHTİYAÇ DUYULDU?

Açıklamalarla yetinmedim. Bu düzenlemeye neden ihtiyaç duyulduğu sorusuna cevap aramak üzere AK Parti yöneticileriyle konuştum.

Öncelikli olarak tartışılan konuyu netleştirmek gerekiyor. İki düzenleme var.

1- 8 Kasım 2016 tarihinde çıkarılan 6755 sayılı Kanun’la 15 Temmuz darbe girişiminin bastırılmasında görev alan kamu görevlilerine “yargılanmama”güvencesi getirilmişti.

Abdülkadir Selvi'nin yazısının tamamı için tıklayın

 

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar