GÜNDEM

Abdülkadir Selvi: Karayılan Gara'da mıydı?

Hürriyet gazetesi yazarı Abdülkadir Selvi, Süleyman Soylu'nun 'Allah şahittir, o Murat Karayılan’ı bin parçaya bölmezsek...' şeklindeki Karayılan'ı hedef alan sözleri üzerine akıllara gelen 'o da ordamıydı?' söylentilerine cevap verdi.

Abdülkadir Selvi: Karayılan Gara'da mıydı?

Hürriyet gazetesi yazarı Abdülkadir Selvi bugünkü köşesinde herkes tarafından merak edilen bir soruyu yanıtladı. PKK'nın Gara'da 13 vatandaşımızı şehit etmesi üzerine, İç İşleri Bakanı Süleyman Soylu'nun her konuşmasında Murat Karayılan'ı hedef göstererek,  'Allah şahittir, o Murat Karayılan’ı bin parçaya bölmezsek, bu millet ve şehitlerimiz yüzümüze tükürsün”tarzındaki konuşmaları sonrası, Murat Karayılan Gara'da mıydı sorularının akıllara gelmesine neden olmuştu. Bu söylentinin ardından merak edilen sorunun cevabını Abdülkadir Selvi yanıtladı. 

İşte o yazı... 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Meclis’te Gara’da PKK’nın şehit ettiği 13 vatandaşımızla ilgili bilgi verdikten sonra “Allah şahittir, o Murat Karayılan’ı bin parçaya bölmezsek... Tekrar şeref sözü veriyorum” demişti.
Soylu daha önce de “Murat Karayılan’ı yakalayıp bin parçaya bölmezsek bu millet ve şehitlerimiz yüzümüze tükürsün” diye söz vermişti.

Soylu’nun Gara operasyonuyla ilgili konuşmalarında Murat Karayılan’ı hedef göstermesi, “Murat Karayılan Gara’daymış. Operasyondan kısa süre önce orayı terk etmiş” söylentisinin yayılmasına neden oldu. Önemli bir iddia olduğu için araştırdım. Ama doğru çıkmadı. Karayılan ve Cemil Bayık bir süredir Kandil’den başlarını çıkaramıyorlarmış. Daha çok Kandil’in İran kontrolündeki bölgesinde kalmayı tercih ediyorlarmış. İran’ın Gara’ya yaptığımız operasyonu kınaması beni şaşırtmamıştı. Çünkü İran, Cemil Bayık ve Murat Karayılan’ı Türkiye’ye karşı koruyor.

Yazının tamamı için tıklayın...

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar