GÜNDEM

Abdülkadir Selvi: İsterim ki hiçbir meslektaşım cezaevinde olmasın

Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi, infaz indirimi ile ilgili paketin her aşamasında cezaevindeki gazetecilerin ve aydınların durumunu gündeme getirdiğini söyledi ve "İsterim ki hiçbir meslektaşım cezaevinde olmasın. Ben infaz paketiyle ilgili gelişmeleri aktarmaya çalışıyorum. " dedi.

Abdülkadir Selvi: İsterim ki hiçbir meslektaşım cezaevinde olmasın

AK Parti ve MHP gruplarının hazırladığı infaz düzenlemesine ilişkin kanun teklifi bugün Meclis'te görüşülecek. Yeni düzenlemeye göre 90 bin mahkuma tahliye yolu görülüyor.

Hürriyet yazarı Selvi de düşünce suçlularının, şiddete bulaşmamış olanların aftan yararlanmasını savunduğunu aktardı ve cezaevindeki bazı meslektaşlarının "Benim suçum ne?” diye sorduğunu belirtti. Selvi, "Kimseyi suçlu ya da suçsuz diye ayırmak gibi bir görev yok. İsterim ki hiçbir meslektaşım cezaevinde olmasın. Ben infaz paketiyle ilgili gelişmeleri aktarmaya çalışıyorum. Bunun böyle bilinmesini isterim." ifafdelerini kullandı.

GAZETECİLERİN DURUMU

İnfaz indirimiyle ilgili paketin her aşamasında cezaevindeki gazetecilerin ve aydınların durumunu gündeme getiriyorum. Muhalefetin önerilerini, iktidar cephesinin tutumunu yansıtmaya özen gösteriyorum. Unutulmasınlar istiyorum. Ben düşünce suçlularının, şiddete bulaşmamış olanların aftan yararlanmasını savunuyorum. Ama cezaevi şartlarının verdiği hassasiyetle olsa gerek, bazı meslektaşlarım, “Abdulkadir Selvi, benim suçum ne?” diye soruyor. Kimseyi suçlu ya da suçsuz diye ayırmak gibi bir görev yok. İsterim ki hiçbir meslektaşım cezaevinde olmasın. Ben infaz paketiyle ilgili gelişmeleri aktarmaya çalışıyorum. Bunun böyle bilinmesini isterim.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar