GÜNDEM

Abdulkadir Selvi: İnce yılbaşında partisini kuruyor

CHP'li Muharrem İnce'nin, yeni parti kurma hazırlığında olduğu söylentileri devam ederken; Hürriyet Gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, bugünkü köşesinde İnce'nin, partisini kuracağı tarih ve parti ilkelerine dair kulisleri köşesine taşıdı.

Abdulkadir Selvi: İnce yılbaşında partisini kuruyor

Hürriyet Gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, bugün kaleme aldığı yazısında Muharrem İnce'nin, yeni parti kurma çalışmalarının olduğunu, İnce'yi parti kurmaya yönelten sebebin Cumhurbaşkanı adayı olduktan sonra yalnız bırakılması ve son olarak da CHP'nin 37. Olağan Kurultayı'nda kendisine yönelik tavırlar olduğunu yazdı. 

İnce'nin, Cumhuriyetçileri bir çatı altında toplayacağı bir parti kuracağını ifade eden Selvi, sözlerine şu şekilde devam etti "Atatürk’ün partisi Cumhuriyetçileri kendi çatısı altında toplayamıyor mu, CHP’nin ana omurgasını oluşturan Cumhuriyetçiler kendilerini sahipsiz kalmış mı hissediyorlar? Demek ki kendisini Cumhuriyetçi olarak tanımlayan CHP’lilerde duygusal bir kırılma yaşanmış."

Muharrem İnce’ye yakın kaynaklarla bir değil birkaç görüşme yaptığını aktaran Selvi, "Muharrem İnce sadece parti kurmaya karar vermemiş, aynı zamanda kuracağı partinin ilkelerini belirlemiş. Bir plan-program dahilinde yola çıkıyor diyebiliriz. Muharrem İnce’nin partisini yılbaşında kuracağı söyleniyor.Muharrem İnce’nin yakın çevresine kuracağı partinin ilkelerini şöyle sıraladığı ifade ediliyor: 1- Yeni parti hiç siyaset yapmamış, alanında uzman olan yeni isimler tarafından kurulacak.2- CHP’den ayrılan Muharrem İnce’nin ekibinin kurduğu parti görünümü verilmeyecek. Partide eski CHP’li sadece Muharrem İnce olacak." şeklinde konuştu.

Yazının tamamı için tıklayınız

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar