GÜNDEM

Abdulkadir Selvi İnce ile ilgili merak edilenleri yazdı

Hürriyet Gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, bugünkü yazısında Chp'den ayrılıp yeni parti kuracağı söylentileriyle gündemde olan Muharrem İnce'nin, parti kurma konusunda kararlı olduğunu, CHP'deki tepkileri ve İnce'yi parti kurma sürecine götüren nedenleri maddeler halinde köşesine taşıdı.

Abdulkadir Selvi İnce ile ilgili merak edilenleri yazdı

Hürriyet Gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, bugün kaleme aldığı yazısında Muharrem İnce'nin, yeni parti kuracağına dair işaretlerin arttığını belirterek sözlerine şu şekilde devam etti "İnce, kuracağı partide görmek istediği isimlere teklif götürmeye başladı. Yakın çevresine de “Yeni partide eski CHP’li bir tek ben olacağım” demiş. 'Cumhuriyetçileri bir çatı altında toplayacak bir parti olacak' diyormuş. Partinin isminde de 'Cumhuriyet' ismi yer alacakmış."

İnce'nin, parti kurma konusunda kararlı olduğunun altını çizen Selvi, "Bu durumda CHP’nin İnce’yle temas kurması beklenmez mi? Çünkü kurulacak olan yeni parti en çok CHP’yi etkileyecek. İnce’nin kurmaylarına sordum. Şu ana kadar CHP yönetiminden kimse irtibat kurmamış. “Parti kuruyormuşsun. Gel konuşalım. CHP bölünmesin” diyen çıkmamış." şeklinde konuştu.

Selvi, İnce'nin parti kurması ile ilgili CHP'de iki farklı eğilimin olduğunu belirterek sözlerine şu satırları ekledi "Bir kısmı, “Oh, kurtulduk” diyormuş. Bir kısmı ise “Eyvah, çok zarar göreceğiz”düşüncesindeymiş."

Yazının tamamı için tıklayınız

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar