GÜNDEM

Abdülkadir Selvi HDP’ye kapatma davası ve Meclis’te yaşananları kaleme aldı!

Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, TBMM’de gerçekleştirilen, Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun milletvekilliğinin düşürüldüğü dünkü Genel Kurul’a dair izlenimleri paylaştı.

Abdülkadir Selvi HDP’ye kapatma davası ve Meclis’te yaşananları kaleme aldı!

Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, TBMM’de, Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun milletvekilliğin düşürüldüğü dünkü Genel Kurul oturumuna yönelik izlenimleri paylaştı. Selvi, HDP’li milletvekillerinin protestolarının, zaman zaman oturuma ara verilmesine ve sürtüşmelerin yaşanmasına neden olduğunu söyledi.

Abdulkadir Selvi, HDP’lilerin Meclis’te oturma eylemi yaptığı esnada Yargıtay’ın HDP’yi kapatma davası geldiğini belirtti. Selvi, milletvekilliğinin düşürüldüğü, milletvekilinin dokunulmazlığının kaldırıldığı, partilerin kapatıldığı bir iklimi değil, reformların yapıldığı ve özgürlüklerin konuşulduğu bir Türkiye’yi tercih ettiğini, fakat tek yanlı çaba ile bunların gerçekleşemeyeceğini ifade ederken HDP’lilerin PKK ile aralarına mesafe koyması gerektiğini ve PKK’nın sözcüsü gibi hareket etmemesi gerektiğini söyledi.

İşte o yazı... 

Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun milletvekilliğinin düşürülmesi nedeniyle Meclis’te olağanüstü oturumlarından biri yaşandı.
Gazetecinin görevi tarihe tanıklık etmektir. O nedenle Genel Kurul’daki oturum başlamadan önce Meclis’te yerimi aldım.

GERGERLİOĞLU MECLİS’TE

Meclis Başkanvekili Celal Adan saat 14.00’te oturumu açtı. Gergerlioğlu, 4 dakika sonra HDP milletvekillerinin alkışları arasında Genel Kurul salonuna girdi. HDP’li iki milletvekili sosyal medyadan hemen canlı yayına geçtiler. Artık her cep telefonu bir canlı yayın aracı oldu.

Meclis Başkanvekili Celal Adan önce gündem dışı konuşma talebinde bulunanlara söz verdi. Çanakkale Zaferi, İstiklal Marşı ve Andımız üzerine konuşmalar yapıldı. Ta ki HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş’a sıra gelinceye kadar... Beştaş, Gergerlioğlu’nun milletvekilliğinin düşürülmesinin Meclis’e darbe olacağını savundu. Celal Adan’a, “O tezkereyi okumayın” diye çağrı yaptı.

Yazının tamamı için tıklayın...

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar