GÜNDEM

Abdulkadir Selvi: HDP’nin kapatılması güçlü bir olasılık olmasına rağmen sürpriz bir karar da çıkabilir

Hürriyet Gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, Anayasa Mahkemesi'nin hak ihlaliyle ilgili verdiği kararlara dikkat çekti. "Kapatma davası açıldı diye otomatik olarak kapatılacağı anlamına gelmiyor." diyen Selvi, "HDP’nin kapatılması güçlü bir olasılık olmasına rağmen sürpriz bir karar da çıkabilir" düşüncesini dile getirdi.

Abdulkadir Selvi: HDP’nin kapatılması güçlü bir olasılık olmasına rağmen sürpriz bir karar da çıkabilir

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Coşkun tarafından HDP'nin kapatılması istemiyle açılan davayı değerlendiren Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, kapatma davası açılmasının sürpriz olmadığını, hatta 'davul zurna ile geldiğini' belirterek bu nedenle HDP yöneticilerinin bir şokla karşılaşmadığını söyledi.

Abdulkadir Selvi bunun yanı sıra, Devlet Bahçeli’nin, Danıştay’ın Andımız’la ilgili kararına cumhur ittifakı ortağı MHP üzerinden tepki veren Kılıçdaroğlu’nun tuzağına düşmediğini belirtti. Kılıçdaroğlu’nun, Andımız tartışmalarında Bahçeli’ye “Muhatap alacaksan Erdoğan’ı muhatap alacaksın.’’ diyerek cumhur ittifakında kriz oluşturma çabasına, MHP tarafından karşılık geldiğini söyleyen Selvi, MHP’lilerin de Demirtaş üzerinden Kılıçdaroğlu’nu vurmaya başladıklarını ifade etti.Selvi, MHP’lilerin, biri Andımız diğeri ise Atatürk’le ilgili konularda CHP’ye yüklendiklerini belirtti. Selvi, Selahattin Demirtaş’ın 2011 yılında kızının Andımız’dan muaf tutulmasıyla için Diyarbakır Milli Eğitim Müdürlüğü’ne başvuru yapmasının, Kılıçdaroğlu’nun önünde duran bir sorun olduğunu belirtti.

İşte o yazı... 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Danıştay’ın Andımız’la ilgili kararına cumhur ittifakı ortağı MHP üzerinden tepki verdi. Cumhur ittifakında Andımız üzerinden bir çatlak meydana getirmek istedi.
Bahçeli’ye “Muhatap alacaksan Erdoğan’ı muhatap alacaksın. Andımız’ın okunmasını istiyorsan bizim gibi, yapacağın basit bir şey var. Açarsın Erdoğan’a telefon, ‘Bu ant okunmadan kusura bakma bir daha bir araya gelemeyiz. Ben ülkemi, bayrağımı seviyorum, Andımız’ın okunmasını istiyorum’ dersin. Yapar mı? Göreceğiz” diye çağrı yaptı.

Ancak Bahçeli, Kılıçdaroğlu’nun tuzağına düşmedi. Andımız kararına sert tepki gösterdi. “Öğrenci andı kararı pimi çekilmiş bir bombadır” dedi. Ama bunu cumhur ittifakı içinde bir krize dönüştürmedi.

Yazının tamamı için tıklayın...

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar