GÜNDEM

Abdülkadir Selvi: HDP kapatılacak mı, dokunulmazlıklar ne olacak?

Hürriyet gazetesi yazarı Abdülkadir Selvi, meclisteki AK Parti milletvekillerinin gündeminde yer alan HDP kapatılacak mı ve dokunulmazlıklar ne olcak? sorularının cevaplarını kaleme aldı.

Abdülkadir Selvi: HDP kapatılacak mı, dokunulmazlıklar ne olacak?

Hürriyet gazetesi yazarı Abdülkadir Selvi bugünkü köşesinde, 'HDP kapatılacak mı ve dokunulmazlıklara ne olacak?' gibi merak edilen soruların cevaplarını kaleme aldı. Selvi, bu konuların AK Parti'nin en yetkili organlarından biri olan MYK'da ele alınmadığını, ancak kendisinin mecliste AK Partili vekillerle görüştüğünü ve konuya AK Parti'nin sıcak bakmadığını, tarihte parti kapatan bir parti olmak istemediğini söylediklerini dile getirdi. Abdülkadir Selvi, ''Konuştuğum AK Partililer, siyasi tarihe parti kapatan bir parti olarak geçmek istemediklerini ifade ettiler. Türkiye’nin kaderini yargı kararları ile çizmenin doğru olmayacağını vurguladılar. Bunlar ilkeli tavırlar. Bir de işin siyasi sonucu var. AK Parti, HDP ile birlikte en çok Kürt oylarına sahip bir parti'' dedi. 

İşte o yazı... 

AK Parti’nin en yetkili karar organı olan MYK’da HDP’nin kapatılması ve HDP milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılması konusunun ele alınması bekleniyordu. Milletvekili dokunulmazlığı konusunda partiler karar alamıyor. Milletvekillerinin iradesine bırakılıyor. Ayrıca HDP’nin kapatılıp kapatılmama kararını Anayasa Mahkemesi verecek.


Tabii kapatma davası açılırsa. Bir dönemler Genelkurmay’da bu kararlar alınıyor, yargı uyguluyordu. Artık o devirler geride kaldı. Ancak süreç açısından iktidar partisinin bu yönde belirleyeceği eğilim önemli. O nedenle bütün gözler MYK toplantısına çevrilmişti. Ancak AK Parti MYK’da bu konu görüşülmemiş.

Yazının tamamı için tıklayın... 

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar