GÜNCEL

Abdulkadir Selvi: Hamas’ın eli güçlendi İsrail savaşı kazanamıyor

Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, "Hamas’ın eli güçlendi İsrail savaşı kazanamıyor" başlıklı bir yazı kaleme aldı. İlgili köşe yazısını gazeteciler.com üzerinden okuyabilir ve dinleyebilirsiniz.

İşte Abdulkadir Selvi'nin yazısı:

GAZZE’de çoğunluğu kadın ve çocuklar olmak üzere 21 bin Filistinliyi katletmesine, arkasında ABD başta olmak üzere tüm Batı’nın desteği olmasına rağmen İsrail, savaşı kazanamıyor. Savaş uzadıkça İsrail’in kaybetme riski büyüyor, İsrailli rehinelerin ailelerinin baskısı artıyor.
Sahadaki gerçekler, Hamas’ı yok edene kadar bu savaş devam edecek diyen Netenyahu’nun ikinci kez ateşkes için masaya oturmasını sağladı.

İSRAİL KAYBEDİYOR

İsrail ile Hamas arasında ikinci bir ateşkes için müzakereler yürütülüyor. Ama bu kez şartları belirleyici olan büyük ölçüde Hamas, İsrail’in aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu yaklaşık 40 rehinenin serbest bırakılması karşılığında Gazze’de bir hafta sürecek ateşkes teklifini reddetti. İsrail Cumhurbaşkanı Herzog, yeni bir insani ara teklif etti. Hamas, insani arayı da reddetti. Çünkü İsrail bu savaşı kazanamıyor. Hamas’ın eli daha da güçlendi. Şu çok net, İsrail kaybediyor.

...

YAZININ TAMAMINI DİNLEMEK İÇİN TIKLAYIN

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar