GÜNDEM

Abdulkadir Selvi: Gül'ün çevresinde yer alan bir grup Demirtaş'ın siyasi denkleme girmesi için çaba içinde

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, Demirtaş ve Akşener arasındaki "kahvaltı" diyaloğundan yola çıkarak "Gül'ün çevresinde yer alan bir grup Demirtaş'ın siyasi denkleme girmesi için çaba içinde" değerlendirmesinde bulundu.

Abdulkadir Selvi: Gül'ün çevresinde yer alan bir grup Demirtaş'ın siyasi denkleme girmesi için çaba içinde

Selahattin Demirtaş’ın, “Bir sabah Başak ile Meral Hanım’ın kapısını çalar ve ‘Kahvaltıya geldik’ derdim” sözleri ve Akşener'in buna verdiği “Güneydoğu’da şöyle bir gelenek var, kan davalınız bile olsa kapınızı çaldığı zaman içeri alırsınız” cevabı siyaset gündemini meşgul etmeyi sürdürüyor.

Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi'ye göre Meral Akşener, bu cevabıyla bir kurguyu bozmuş durumda. İşte yazısından detaylar:

BU KURGUNUN NEDENİ NEYDİ?

Bir süredir Selahattin Demirtaş’ı siyasi denkleme sokma çabaları var. Cezaevinde olması nedeniyle hem unutulmaması için çaba gösteriliyor, hem de PKK’dan ayrıştırılarak CHP ve İYİ Parti tabanına şirin gösterilmeye çalışılıyor...

ABDULLAH GÜL'ÜN ÇEVRESİNDE YER ALAN BİR GRUP...

Eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün çevresinde yer alan bir grup, Selahattin Demirtaş’ın siyasi denkleme girmesi için bir çaba içine girdi. Bunda Ali Babacan’ın partisinin tutmamasının etkisi var mı bilmiyorum ama yeni plan şu: Meral Akşener ve Selahattin Demirtaş’ın cumhurbaşkanı adayı olmasını önlemek. Böylece muhalefet bloku olarak Erdoğan’ın karşısına tek aday çıkarmak.

Demirtaş’ı parlatmaya çalışıyorlar onu anlıyorum da bunu milliyetçi Meral Akşener üzerinden niye yapıyorlar onu anlamış değilim.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar