GÜNDEM

Abdulkadir Selvi: Generallerin, başbakanlara sopanın ucunu gösterdiği günleri özleyenler var

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, bugünkü köşesinde 30 Ağustos Zafer Bayramından yola çıkarak eski resepsiyonları hatırlattı. Selvi, "Daha derinde. Generallerin, başbakanlara sopanın ucunu gösterdiği günleri özlüyorlar" ifadesini kullandı.

Abdulkadir Selvi: Generallerin, başbakanlara sopanın ucunu gösterdiği günleri özleyenler var

Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, bugünkü yazısında 30 Ağustos Zafer Bayramından yola çıkarak eski resepsiyonları hatırlattı.

"Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, Meclis Başkanı Bülent Arınç’ın, bakanların başörtülü oldukları için eşlerini götüremedikleri resepsiyonlardan söz ediyorum" diyen Selvi, "Daha derinde. Generallerin, başbakanlara sopanın ucunu gösterdiği günleri özlüyorlar. O günler geride kaldığı için üzülüyorlar" ifadelerini kullandı.

Selvi, "Bu ülkede 29 Ekim’i ve 30 Ağustos’u askeri vesayetin yeniden diriltilmesi için kullanmaya çalışanlar var. Yine Atatürk’ün arkasına saklanarak yapıyorlar bunu" diyerek şunları kaydetti:

"30 Ağustos ve 29 Ekim resepsiyonlarında generaller, seçilmiş hükümetlere, milli iradenin temsilcisi olan Meclis’e ayar verirdi. Bunların dertleri pandemi önlemlerinden dolayı değil. Daha derinde. Generallerin, başbakanlara sopanın ucunu gösterdiği günleri özlüyorlar. O günler geride kaldığı için üzülüyorlar."

Yazının tamamı için tıklayınız

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar