GÜNCEL

Abdulkadir Selvi: Gazze için iki koldan diplomasi

Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, "Gazze için iki koldan diplomasi" başlıklı bir yazı kaleme aldı. İlgili köşe yazısını gazeteciler.com üzerinden okuyabilir ve dinleyebilirsiniz.

İşte Abdulkadir Selvi'nin yazısı:

CUMHURBAŞKANI Erdoğan’ın, Gazze’deki katliamın durdurulması için inisiyatif üstleneceğini ve lider diplomasisi başlatacağını yazmıştım.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ın da Erdoğan’ın dünya liderleriyle yapacağı görüşmeleri planladıkları yönündeki sözlerine yer vermiştim.

İki girişim söz konusu.

Biri Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın girişimi olacak diğeri ise Emine Erdoğan’ın 15 Kasım’da dünya liderlerinin eşleriyle birlikte yapacağı toplantı olacak.

ERDOĞAN’IN LİDERLER DİPLOMASİSİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu girişimini Riyad’da gerçekleşecek olan İslam İşbirliği Teşkilatı toplantısından hemen sonra başlatacak.

Erdoğan, AK Parti MKYK toplantısında, “Gazze’deki insanlık suçunun önlenmesi için yeni bir program başlatıyorum. Dünya liderleriyle tek tek diyaloğa geçeceğim. Dünya liderlerini arayacağım. Onlarla görüşeceğim. Gerektiğinde bir araya geleceğim. Liderlerle, cumhurbaşkanları ve başbakanlarla Gazze konusunda küresel çapta ortak bir girişim başlatmayı hedefliyorum” demişti.

...

YAZININ TAMAMINI DİNLEMEK İÇİN TIKLAYIN

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar