GÜNDEM

Abdülkadir Selvi, Gara'ya operasyon kararının nasıl alındığını yazdı!

Hürriyet gazetesi yazarı Abdülkadir Selvi bugünkü köşesinde, Gara'ya operasyon kararının nasıl alındığını tüm detayları ile kaleme aldı.

Abdülkadir Selvi, Gara'ya operasyon kararının nasıl alındığını yazdı!

Hürriyet gazetesi yazarı Abdülkadir Selvi  PKK tarafından katledilen 13 vatandaşımızın bulunduğu Gara'ya düzenlenen operasyonunun detaylarını kaleme aldı. PKK'nın komuta kontrol merkezini Gara'ya taşıdıklarını söyleyen Selvi operasyon kararının nasıl alındığını madde madde yazdı. 

İşte o yazı... 

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, “Örgütün Gara’da toplandığını takip ediyorduk. Özellikle son 5 ayda bu bölgede yoğunlaştıkları gözlendi” sözleriyle Gara’ya yapılan operasyonun önemini ortaya koydu.
PKK, Kandil’de baskı altına alınınca Sincar’ı aktif hale getirmiş. Sincar’a yönelik Türkiye’nin baskıları artınca da Gara’yı aktif hale getirmiş. Komuta kontrol merkezini Gara’ya taşımaya başlamış. Ayrıca Gara’nın Kandil ve Sincar’a göre daha avantajlı bir yönü var. Türkiye’ye 40 kilometre uzaklıkta ve şimdiye kadar operasyon yapılmamış. Gara’yı aktif hale getirerek, Türkiye’ye geçişleri kolaylaştırmış.

Yazının tamamı için tıklayın...

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar