GÜNCEL

Abdulkadir Selvi: FETÖ’den gözaltına alınan Serdar Atasoy, 2020’de nasıl Kara Kuvvetleri İstihbarat Başkanlığı görevine atandı?

Hürriyet gazetesi yazarı Abdülkadir Selvi, FETÖ’den gözaltına alınan Serdar Atasoy'un 2020’de nasıl Kara Kuvvetleri İstihbarat Başkanlığı görevine atandığını sorduğu yazısında önemli noktalara dikkat çekti.

Abdulkadir Selvi: FETÖ’den gözaltına alınan Serdar Atasoy, 2020’de nasıl Kara Kuvvetleri İstihbarat Başkanlığı görevine atandı?

Hürriyet gazetesi yazarı Abdülkadir Selvi bugünkü köşesinde Son Yüksek Askeri Şûra (YAŞ) toplantısı kararıyla tuğgeneralliğe terfi ettirilen Serdar Atasoy’un FETÖ üyesi olmak iddiasıyla gözaltına alınmasından sonra itirafçı olmasıyla ilgili bir yazı kaleme aldı.

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, 'Tek imama bağlı özel mahremmiş' adlı yazısında "TSK’daki adamlarının tespit edilmemesi için her türlü yöntemi kullanan FETÖ’nün tuğgeneral Serdar Atasoy için özel bir yöntem kullandığı belirlendi" diye yazdı.Selvi, 2017'de FETÖ'den gözaltına alınan Atasoy'un 2020 YAŞ' nasıl Kara Kuvvetleri İstihbarat Başkanlığı görevine atandığını sorduğu yazısında önemli noktalara dikkat çekti. 

İşte o yazı... 

Kara Harp Okulu’ndan mezun olduktan sonra teğmenlik yıldızını Fetullah Gülen’in taktığı Serdar Atasoy’un bu güne kadar nasıl tespit edilemediği sorusunun peşine düştüm. Serdar Atasoy, 2020 yılında yapılan Yüksek Askeri Şûra’da tuğgeneralliğe terfi ettikten sonra Kara Kuvvetleri İstihbarat Başkanlığı görevini üstlenmişti. FETÖ’cü askerlerin tespit edildiği ankesör soruşturmasında saptanan Atasoy, 27 Ocak’ta gözaltına alındıktan sonra itirafçı oldu. 6 gün sonra serbest bırakılan Serdar Atasoy, FETÖ’ye ilişkisine dair önemli bilgiler verdi.
Atasoy’un itiraflarıyla ilgili haber Fevzi Kızılkoyun imzasıyla dün Hürriyet’te yer aldı. O nedenle Atasoy’un ifadesinde verdiği bilgileri tekrar etmeyeceğim. Buraya bir nokta koyduktan sonra Serdar Atasoy şimdiye kadar nasıl tespit edilemedi ve bu noktaya kadar nasıl yükseldi sorusuna yanıt arayacağım.

AKAR: ‘HİÇBİR DOSYAYI BEKLETMEM’

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’la görüşmelerimizde gündem maddelerinden birini mutlaka FETÖ’yle mücadele oluşturuyor. Akar, her defasında masasının üstünü göstererek, “FETÖ’yle ilgili hiçbir dosya beklemez. Geldiği an inceler, işlem yapılması için hemen savcılığa sevk ederim” diyor.

Yazının devamı için tıklayın... 

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar