GÜNDEM

Abdülkadir Selvi: Ermenistan'da neler oluyor?

Hürriyet gazetesi yazarı Abdülkadir Selvi, Ermenistan'da darbe krizinin patlak vermesinin ardından ülkede neler yaşandığını kaleme aldı. Darbeye karşı çıkan ilk ülkenin Türkiye olduğunu söyleyen Abdülkadir Selvi, ''Dostunu düşmanını tanıdın mı?'' diyerek sitem etti.

Abdülkadir Selvi: Ermenistan'da neler oluyor?

Karabağ’da Azerbaycan’a yenilen Ermenistan’da şimdi de darbe krizi patlak verdi. Ermenistan ordusu, eleştirilerin hedefindeki Başbakan Nikol Paşinyan’ın istifası talebiyle muhtıra yayınladı. Paşinyan bunu darbe girişimi olarak nitelendirdi ve Genel kurmay Başkanı'nı görevden aldı. Tüm dünyanın gözü Ermenistan'dayken Hürriyet gazetesi yazarı Abdülkadir Selvi, Ermenistan'da olan olayların iç yüzünü aktardı. Selvi, batılı ülkelerin Ermenistan'da olan darbeyi kınamadığı ilk kınamanın Türkiye'den geldiğini belirtirken, ''Darbeye karşı çıkan ilk ülke Türkiye oldu. Dostunu düşmanını tanıdın mı?'' diyerek ince bir sitemde bulundu. 

İşte o yazı... 

Güne Ermenistan’da askerlerin Başbakan Paşinyan’ı istifaya davet eden açıklaması ile başladık. Nefeslerimizi tutup ne olacağını beklerken, Paşinyan’ın halkı sokaklara çıkmaya davet eden çağrısı geldi. Paşinyan eşzamanlı olarak genelkurmay başkanı Gasparyan’ı da görevden aldığını açıkladı. Ancak genelkurmay başkanı görevinden ayrılmadı.
Tüm dünyanın gözü Ermenistan’ın üzerindeyken Paşinyan, parlamentonun önüne giderek kendisini desteklemek üzere toplanan halkın başına geçip yürümeye başladı.

Demokrasi açısından önemli anlardan biriydi. Bu sırada polisin Paşinyan’dan, askerin ise darbecilerden yana olduğu haberleri gelmeye başladı.

Paşinyan bir gün önce “Karabağ savaşında Rus İskender füzelerini kullandık. Ama patlamadı” dediği için darbenin arkasında Rusya’nın olduğu yolunda yorumlar yapıldı.

Yazının tamamı için tıklayın... 

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar