GÜNCEL

Abdülkadir Selvi, Erdoğan'ın sözlerini yorumladı: Mücadeleyi seçti!

Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, Erdoğan'ın, FETÖ ile olduğu gibi Körfez ötesinden yapılan saldırılarla da mücadele edeceğini ilan ettiğini söyleyerek, Erdoğan için dikkat çekici ''krizlerden doğan lider'' tanımı kullandı.

Abdülkadir Selvi, Erdoğan'ın sözlerini yorumladı: Mücadeleyi seçti!

Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, son dönemde Körfez'den yürütülen video operasyonları ile gergin olan Türkiye ve siyaset gündemi gibi Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da gergin olmasını beklediğini, fakat beklentisinin aksine güçlü liderlere has yüksek moralli bir halde olduğunu söyledi. Krizlerin liderleri ya büyüttüğünü ya da küçültüğünü ifade eden Selvi, Erdoğan için dikkat çekici ''krizlerden doğan lider'' tanımını kullandı. 

Abdulkadir Selvi, ''Erdoğan ne yapacak ?'' diye soranlara cevaben, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yine mücadele etmeyi seçtiğini belirtti. Okyanus ötesinden yönetilen FETÖ ile olduğu gibi Körfez ötesinden yapılan saldırılarla da mücadele edileceğinin ilan edilmesini çok önemli bir nokta olarak işaret eden Selvi, Erdoğan'ın mücadeleyi seçtiği takdirde sonuncunun da belli olacağını, çünkü şimdiye kadar sürekli mücadele ettiğini ve kazandığını ifade etti.   

İşte o yazı... 

Türkiye’nin Körfez’den yürütülen video operasyonları nedeniyle gerildiği, siyasetin diken üzerinde oturduğu bir ortamda tüm gözler Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın vereceği mesajlara çevrilmişti.

Siyaset gergindi o nedenle Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da gergin olmasını bekliyordum.

Ama yanıldığımı Cumhurbaşkanı Meclis’e gelince anladım. Morali yerindeydi. En ufak bir tereddüt göstermiyordu. Güçlü liderlere has bir duruşu vardı.

KRİZLERDEN DOĞAN LİDER

Erdoğan, “Türkiye’yi bilmeyiz ama Erdoğan bitti” yorumlarının yapıldığı “One minute” krizinden dünya lideri olarak çıkmayı başardı. Darbelerin götürdüğü Demirel, 6 kez gidip 7 kez geldiği için küllerinden doğan efsane kuş, Phoenix’e benzetilmişti. Krizler liderleri ya büyütür ya küçültür. Erdoğan için de krizlerden doğan lider yorumunu yapmak mümkün.

Yazının devamı için tıklayın... 

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar