GÜNCEL

Abdülkadir Selvi, Erdoğan’ın ‘Hamdolsun’ açıklamasını yazdı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ‘Hamdolsun’ açıklamasını yazan Abdulkadir Selvi, “Görüşme 24 Nisan'ı unutturacak kadar olumlu bir atmosferde geçtiği için demiş” ifadelerini kullandı.

Abdülkadir Selvi, Erdoğan’ın ‘Hamdolsun’ açıklamasını yazdı!

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, Brüksel’de gerçekleştirilen NATO zirvesinde ABD Başkanı Joe Biden ile bir ara gelen Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 1914 olaylarının soykırım olarak anılmasını gündeme getirip getirmediğine ilişkin soruya, “Hamdolsun hiç gündeme gelmedi” diye yanıt vermesiyle başlayan tartışmaları kaleme aldı.

İşte o yazı... 

Erdoğan ile Biden görüşmesi olumlu sonuçlandı. Biden görüşmeye ilişkin olarak, “Verimli geçti. Güzel geçti” yorumunu yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Son derece yararlı ve samimi bir görüşme oldu” dedi.

Tersi olsaydı bugün başta piyasalar olmak üzere birçok alanda sarsıntılar yaşanabilirdi.

Erdoğan-Biden görüşmesi için sorunlar sıralanırken, Türkiye ile ABD arasında sorunlara ve krizlere değil, çözümlere ve işbirliğine odaklı bir sürecin başlamasını temenni etmiştim. İstediğim gibi oldu.

ABD’de ülkeyi 4 yıl yönetecek olan Biden ve ekibi işbaşında. Türkiye ile ABD arasında birçoğu hayati derecede önemli olan dosyalar bulunuyor. Bu nedenle diyalog kanallarının açık olması lazım. Ayrıca Erdoğan’ın Batı dünyasının önemli liderleri Biden, Macron, Johnson ve Merkel ile yapıcı görüşmeler yapması beni heyecanlandırdı.

Yazının devamı için tıklayın..

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar 1 yorum