GÜNDEM

Abdulkadir Selvi Erdoğan'ın açıklayacağı müjdenin ipuçlarını yazdı

Hürriyet Gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, bugün açıklayacağı müjdenin net olarak bilinmediğini ancak ciddi bir doğalgaz rezervi ihtimalinin olduğunu yazdı.

Abdulkadir Selvi Erdoğan'ın açıklayacağı müjdenin ipuçlarını yazdı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, cuma günü açıklayacağını dile getirdiği müjdeye sayılı saatler kaldı. Konu ile ilgili fikirler dile getirilirken, heyecan ve merak üst seviyede.

Hürriyet Gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi de bugün kaleme aldığı yazısında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın müjdesinin ne olacağını kendisi ve sayılı bir ekibin bildiğini bu konuda net bir söylememekle birlikte tahminlerinin olduğunu köşesine taşıdı.

Selvi, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın eksen değişikliği olacağına dair sözlerini hatırlattı.

Ciddi bir doğalgaz rezervinin bulunduğu kulisini aktaran Selvi, "Rezerv tespit edileli 1 ay olmuş. Ama emin olmak için bir süre inceleme yapılmış. Rezerv hesaplamaları, hacim, derinlik gibi teknik testleri gerçekleştirilmiş. Bu testlerde ciddi bir sonuç alınmasa, Cumhurbaşkanı Erdoğan “müjde” diye açıklama yapmazdı." şeklinde konuştu.

Siyasi kimliği olmayan ancak konu hakkında uzman olan bir kişiyle konuştuklarını köşesine taşıyan Selvi, "Türkiye’nin doğalgazda uluslararası oyuncu olması yönündeki ilk adım olduğunu söyledi. Kimse bir yerlere çekmesin. İlk adım diyoruz. İnşallah Doğu Akdeniz’de de büyük doğalgaz rezervleri tespit ederiz. Petrol için 20’nci yüzyılın, doğalgaz için 21’inci yüzyılın enerji kaynağı deniliyor." ifadelerine yer verdi.

Yazının tamamı için tıklayınız

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar