GÜNCEL

Abdulkadir Selvi: Erdoğan kurmaylarına '128 milyar dolar' iddiası için talimat verdi

Hürriyet gazetesi yazarı Abdülkadir Selvi bugünkü köşesinde gündemdeki '128 milyar dolar' iddialarına ilişkin "Erdoğan hangi konuda ‘Çıkın, anlatın, konuşun’ dedi?" başlıklı dikkat çeken bir yazı kaleme aldı. Selvi yazısında, CHP'nin iddiaları sonrasında, Erdoğan'ın kurmaylarına verdiği talimatlara değindi.

Abdulkadir Selvi: Erdoğan kurmaylarına '128 milyar dolar' iddiası için talimat verdi

Abdulkadir Selvi, günlerdir gündemi meşgul eden '128 milyar dolar tarışmalarına, ilişikin kaleme aldığı yazıda Erdoğan'ın konuya dair 'rahat' olduğunu söyledi. Selvi, Erdoğan'ın kurmaylarına, "AK Parti MYK toplantısında, “Çıkın, anlatın, konuşun. Ne yapıldığını millete izah edin” talimatını veriyor. “Muhalefetin yalanlarını millete izah edin arkadaşlar” dediğini iddia etti.

İşte o yazı... 

Meclis’te dün grup toplantıları vardı. Bahçeli, Kılıçdaroğlu ve Mithat Sancar’ın gündeminde de 128 milyar dolar konusu vardı.

BAHÇELİ’NİN ÇIKIŞI

Bahçeli, “Bre utanmazlar, 128 milyar doları bırakın da, 104 emekli amiralin 4 Nisan bildirisinin hesabını verin. Çünkü alayınız işin içindesiniz. Aradığınız para devletin kasasında, peki siz neredesiniz?” çıkışını yaptı.

KILIÇDAROĞLU’NUN İDDİASI

Kılıçdaroğlu ise 128 milyar dolar üzerinden iktidara yüklenmeye devam etti. “128 milyar doları arka kapıdan kodamanlara sattılar” dedi.

Muhalefet, bu işi sürdürme kararında.

ERDOĞAN: MUHALEFETİN YALANLARI

Cumhurbaşkanı Erdoğan daha önce bu konuya değinmişti. Kılıçdaroğlu’nun, “128 milyar dolar nerede” sorusuna, “Bir süredir maruz kaldığımız ekonomik tuzaklarla mücadele ederken, salgın bahanesiyle yeni bir finansal dalgalanma oluşturmak isteyenlere, elimizdeki tüm araçları kullanarak fırsat vermedik. Kılıçdaroğlu’nun sürekli sorduğu dövizlerin önemli bir bölümü işte bu mücadelede kullanılmıştır. Bu sayede, kuru ve faizi çok yükseklere taşıyarak toplumsal kargaşa peşinde olanların oyunlarını da bozduk” yanıtını vermişti.

Yazının devamı için tıklayın... 

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar