GÜNDEM

Abdulkadir Selvi: Erdoğan bunu hak ediyor mu?

Hürriyet Gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, bugünkü yazısında Ayasofya'nın camii olarak ibadete açılmasının ardından oluşturulan Hilafet, İstanbul Sözleşmesi gibi tartışmaların, Ayasofya sevincinin doya doya yaşanmasını engellediğini belirtti. Selvi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, dünyayı karşısına alma pahasına Ayasofya Kararı'nı vermesi ve yaptığı diğer icraatları hatırlatıp vicdanlı hareket edilmesini yazdı.

Abdulkadir Selvi: Erdoğan bunu hak ediyor mu?

Ayasofya'nın, 86 yıllık aranın ardından camii olarak ibadete açılmasından sonra Hilafet, İstanbul Sözleşmesi gibi konular gündemin en çok konuşulan konuları haline geldi.

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi de bugün kaleme aldığı yazısında Ayasofya'nın, camii olarak ibadete açılması ile yüzyıllık hayalin gerçekleştiğini belirtip sözlerine şu şekilde devam etti " O duyguyu doya doya yaşamak için bir ömür boyu bekledik. Önce hilafet tartışması başlatıldı. Ardından İstanbul Sözleşmesi geldi."

Yüzyıllık rüyanın, yüz gün bile gündemde kalamadığını ifade eden Selvi, sözlerine şu satırları ekledi "Gündemi çarpıttılar. Suni krizler ürettiler. Hevesimizi kursağımızda bıraktılar. Şimdi de İstanbul sözleşmesi üzerinden AK Parti ile cemaatlerin arasını açmaya çalışıyorlar. Gündemi zehirliyorlar."

Bir siteminin olduğunu söyleyen Selvi, "Cumhurbaşkanı Erdoğan bunu hak ediyor mu? Dünyayı karşısına alma pahasına Ayasofya’yı açan Erdoğan bunu hak ediyor mu? Başörtüsü yasağını kaldıran Erdoğan bunu hak ediyor mu?" ifadelerine yer verdi.

Yazının tamamı için tıklayınız

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar