GÜNCEL

Abdülkadir Selvi emekli amiraller bildirisinin perde arkasını yazdı!

Hürriyet gazetesi yazarı Abdülkadir Selvi 104 amiralin gece yarısı imzaladığı bildirinin perde arkasında merak edilenleri yazdı. Selvi, 'Bir kumpas var. Orası kesin. Belki Atatürkçülük, laiklik adı altında emekli amirallerin bir kısmı bu kumpasa alet edilmiş olabilir. Ama bu kumpas emekli amirallere kurulmuş bir kumpas değil' dedi.

Abdülkadir Selvi emekli amiraller bildirisinin perde arkasını yazdı!

Hürriyet gazetesi yazarı Abdülkadir Selvi 104 amiralin gece yarısı imzaladığı bildirinin perde arkasında merak edilenleri yazdı. Selvi, 'Bir kumpas var. Orası kesin. Belki Atatürkçülük, laiklik adı altında emekli amirallerin bir kısmı bu kumpasa alet edilmiş olabilir. Ama bu kumpas emekli amirallere kurulmuş bir kumpas değil. Bu kumpas demokrasimize karşı kurulmuş bir kumpas' diyerek sert çıktı. 

İşte o yazı... 

104 emekli amiralin darbe tehdidi içeren bildirisiyle ilgili soruşturma sürüyor.
Gözaltında ifadesi tamamlanan 10 emekli amiralin bugün mahkemeye çıkarılması bekleniyor.

Darbeler ve muhtıralara ağır bedeller ödemiş bir ülke olarak elbette ki bildiriyi tartışacağız. Ama ekranlardan, sosyal medyadan hüküm inşa edip, yargılayıp, karar vermek doğru olmaz.

İKİ ÖNEMLİ İLKE

1- Masumiyet ilkesi esastır.

2- Suçun şahsiliği prensibi unutulmamalıdır.

BAKAN İSMİ VERİLDİ Mİ?

Gözaltındaki emekli amirallerin ifadesi büyük ölçüde tamamlandı. İfadelerde bildirinin yayınlanmadan önce bir bakana gönderildiği şeklinde bir beyan olmadığı söyleniyor. Bildirinin yayınlanmadan önce bir bakana gönderildiğini doğrulamıyorlar. Ama onların bilgisi dışında bir şey olduysa o ayrı.

HTS KAYITLARINDA YOĞUNLAŞMA

Gözaltındaki emekli amirallerin HTS kayıtları zaten gelmişti. HTS kayıtlarının analizlerinin de büyük ölçüde tamamlandığı söyleniyor. Peki HTS kayıtlarında ne var? Bazı isimlerin HTS kayıtlarında dikkat çekici yoğunlaşma tespit edilmiş. Ama bunun suç vasfı nedir, ona yargı karar verecek.

Yazının tamamı için tıklayın... 

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar