GÜNDEM

Abdulkadir Selvi: Ekrem İmamoğlu’nun bu denli gözünü kararttığının farkında değildim

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Cumhurbaşkanı adaylığında kararlı olduğunu iddia ederek, "Hala da aynı noktadayım. Ama İmamoğlu’nun bu denli gözünü kararttığının farkında değildim" dedi.

Abdulkadir Selvi: Ekrem İmamoğlu’nun bu denli gözünü kararttığının farkında değildim

Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, 'Kılıçdaroğlu ile İmamoğlu arasındaki cumhurbaşkanlığı savaşı' başlıklı yazısında İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Ekrem İmamoğlu'nun cumhurbaşkanı adaylığı konusunda kararlı olduğunu yineledi.

İşte o yazı:

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun cumhurbaşkanı adaylığı konusunda kararlı olduğunu biliyordum. O yüzden İmamoğlu bitti demeden bu iş bitmez, İmamoğlu kolay pes edecek biri değil diye yazdım. Hâlâ da aynı noktadayım. Ama İmamoğlu’nun bu denli gözünü kararttığının farkında değildim.

Son 25 yılda CHP’nin tek başarısı var. O da İstanbul seçimleri. Ankara, Mersin, Antalya ve Adana’nın kazanılmasını da küçümsemiyorum ama İstanbul’un sembolik önemi büyük.

Ekrem İmamoğlu, CHP’nin tek başarısına imza atan biri olarak cumhurbaşkanı adaylığının en doğal hakkı olduğunu düşünüyor. İmamoğlu, tekrarlanan İstanbul seçimlerini kazandığı 23 Haziran gecesinden itibaren kendini doğal cumhurbaşkanı adayı olarak görüyor. Kılıçdaroğlu’nun önünü kesme hamlelerine karşın geri adım atmayı aklından geçirmiyor.

Yazının devamını okumak için tıklayın...

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar