GÜNDEM

Abdulkadir Selvi Duygu Delen olayındaki karanlık noktaları yazdı

Hürriyet Gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, bugün kaleme aldığı yazısında Duygu Delen'in, şüpheli ölümünün ardındaki karanlık noktalara değindi.

Abdulkadir Selvi Duygu Delen olayındaki karanlık noktaları yazdı

Gaziantep'te yaşayan Duygu Delen'in, sevgilisi Mehmet Kaplan'ın, evinin bulunduğu 4. kattan yere düşürek hayatını kaybetmesinin ardından Türkiye yasa boğuldu.

Hürriyet Gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi de ülkemizin kanayan yarası olan kadın cinayetlerine değinerek Delen',in şüpheli ölümünün aydınlatılması için emek veren kişilerin görüşlerini bugünkü köşesine taşıdı.

İşte Abdulkadir Selvi'nin o yazısı:

“Benim kızım bu tabutun içinde. Allah rızası için gereken yapılsın.”
Bu sözler Duygu Delen’in acılı babasına ait.

İster Duygu yazın; ister Pınar, Ceren, Özgecan, Şule Çet deyin. Kaç genç kızımız camdan atıldı, kaç genç kızımız yakıldı, kaç genç kızımız vahşi bir şekilde katledildi? Bunun adı kadına şiddet değil. Bunun adı, vahşet. Hem de erkek vahşeti.

Kapatılan her cinayet bir sonrakine davetiye çıkarmak demektir. O nedenle Duygu Delen olayının peşini bırakmamalıyız. Haberlerde Mehmet Kaplan’ın 1 yıl önce de ehliyetsiz ve alkollü olarak araç kullanırken hamile bir kadına çarparak ölümüne sebebiyet verdiği bilgisi yer alıyor. O bir kadın değil ki. Onun bir adı var. Arkada bıraktığı bir çocuğu var. O kadının adı Zeynep Berna Atay. Mehmet Kaplan bu olaydan dolayı hapis cezası almış. Adli kontrol şartıyla serbest bırakılmış. Belki bugün cezaevinde olsaydı, Duygu yaşıyor olacaktı.

Yazının tamamı için tıklayınız

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar