GÜNCEL

Abdülkadir Selvi Boğaziçi Üniversitesi'nin dünya üniversiteleri sıralamasında gerilediğini açıkladı!

Hürriyet gazetesi yazarı Abdülkadir Selvi, Boğaziçi Üniversitesi'nin dünya üniversiteleri sıralamasında gerilediğini kaleme aldı. Selvi, ''Hacettepe’nin, ODTÜ’nün ciddi bir sıçrama içinde olduğu bir dönemde Boğaziçi ciddi bir gerileme içinde. Beni asıl üzen ise bu. Bu yüzden Boğaziçi için tehlike çanları çalıyor'' dedi.

Abdülkadir Selvi Boğaziçi Üniversitesi'nin dünya üniversiteleri sıralamasında gerilediğini açıkladı!

Hürriyet gazetesi yazarı Abdülkadir Selvi bugünkü köşesinde,  Boğaziçi Üniversitesi'nin dünya üniversiteleri sıralamasında gerilediğini kaleme aldı. Selvi, ''Hacettepe’nin, ODTÜ’nün ciddi bir sıçrama içinde olduğu bir dönemde Boğaziçi ciddi bir gerileme içinde. Beni asıl üzen ise bu. Bu yüzden Boğaziçi için tehlike çanları çalıyor'' dedi.

Abdülkadir Selvi öte yandan, muhalefet partisi lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu da eleştirdi. Selvi, 'Kılıçdaroğlu ya darbenin, darbe lideri Kenan Evren’in ne olduğunu bilmiyor ya da milli irade ile bir sorunu var. Çünkü milli iradenin ürünü olanlarla, darbe ürünlerini birbirine karıştırıyor' ifadelerini kullandı. 

İşte o yazı... 

Boğaziçi Üniversitesi’ne rektör ataması üzerine sert bir tartışma ortamına girdik. Bir yanda kutuplaşma, diğer tarafta eylemler nedeniyle asıl tartışmamız gerekeni tartışamıyoruz. Oysa yüzde 1’lik, yüzde 2’lik dilimlerde Türkiye’nin en parlak öğrencilerini alan Boğaziçi Üniversitesi bir süredir ciddi bir gerileme içinde. Boğaziçi’ne gönül veren öğretim üyelerinin üzerinde kafa yorması gereken bir tablo duruyor önümüzde.
Boğaziçi eylemlerinin devam ettiği, birilerinin Boğaziçi üzerinden yeni bir Gezi çıkarmak için çaba gösterdiği bir zeminde, benim çığlığımın duyulmayacağından eminim. Ama Boğaziçi Üniversitesi gibi dünya standartlarında kaç üniversitemiz var? Sesimi kimse duymazsa duymasın. Ama karanlıkta bir mum yakmaya çalışacağım.

Boğaziçi Üniversitesi’nin LGBT ile DHKP-C, TKP-ML gibi terör örgütlerinin içine sızdığı eylemlerle, Kâbe resmine hakaretle değil, bilimle anılması gerekiyor. Çünkü Oxford da Harvard da Yale de terör örgütleriyle aynı fotoğraf karesinin içine girmek istemezler. Peki Boğaziçi bunu hak ediyor mu?

 Yazının tamamı için tıklayın... 

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar