GÜNCEL

Abdülkadir Selvi: Bildirideki kritik isimler belli oldu

Hürriyet gazetesi yazarı Abdülkadir Selvi, amiraller hakkında ilk yargı kararının belli olmasının ardından bugünkü köşesinden bildirideki kritik isimleri kaleme aldı.

Abdülkadir Selvi: Bildirideki kritik isimler belli oldu

104 amiralin biraraya gelerek gece yarısı bildiri yayınlamasını ardından, ifadeleri alınarak savcılığa sevk edilen emekli amiraller, adli kontrol şartı ile serbest bırakılmıştı. Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi de bugünkü köşesinde, bu bildiriye imza atan kritik isimleri ele aldı.

İşte o yazı... 

Saygın bir hukukçu olan Av. Celal Ülgen, emekli amirallere, “Bu duyurunun TSK’da görev yapan başka kişilere bir ima anlamı taşıyıp taşımadığı sorulmuş” dedi.

104 emekli amiralin yayınladığı bildiri hakkında oluşan hassasiyetin en önemli nedenlerinden biri bu soruda yatıyor.

Yoksa kimse emekli amirallerin Montrö hakkında görüş açıklamasından rahatsız değil. Zaten Montrö konusunda ekranlarda 100 saat tartışma yaşandıysa bunun 80 saatinde emekli oramiraller konuştu. ‘Sarıklı amiral’ hakkında ise hem Milli Savunma Bakanlığı tarafından soruşturma açıldı hem de bu emekli amirallerin tepki göstermesine bir engel yoktu. Zaten bir kısmı sosyal medyadan rahatsızlıklarını dile getirdiler.

SORUŞTURMA ÖNEMLİ

Gözaltındaki emekli amirallerin denetimli serbestlik kapsamında tutuksuz yargılanması yerinde bir karar oldu. Balyoz sürecinde de isimler yurtdışında oldukları halde gelip, teslim oldular. Kaçma ya da delilleri yok etme tehlikesi yok. Tutuksuz yargılama esas olmalı. Tutuklama bir infaza dönüşmemeli.

Yazının tamamı için tıklayın... 

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar