GÜNDEM

Abdülkadir Selvi "Benden duymuş olmayın ama" diyerek açıkladı

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, yeni tip koronavirüs salgını nedeniyle Türkiye'de görev yapan bir büyükelçinin karantina altına alındığını söyledi.

Abdülkadir Selvi "Benden duymuş olmayın ama" diyerek açıkladı

Koronavirüs salgınının Çin’den Batı’ya yayıldığı süreçte, Türkiye'nin çok önemli bir operasyona imza attığını 45 ülkeden vatandaşlarımız ile Erasmus öğrencilerinin ülkemize getirildiğini söyleyen Abdülkadir Selvi,  Dışişleri Bakanlığı tarafından başarıyla yürütülen bu operasyonla ilgili hikayeleri paylaştı. Selvi yazısını şu sözlerle noktaladı:

Benden duymuş olmayın ama ülkemizde görev yapan bir ülkenin büyükelçisi de koronavirüsten dolayı karantina altına alınmış.

Selvi'nin yazısından ilgili bölüm şöyle:

‘İTALYA’DAYIM NE OLUR BENİ DE KURTARIN’

İrlanda’dan Sivas’a getirilen öğrencilerimizin öyküsü de ilginç. Çünkü İrlanda’da sadece okullar değil öğrenci yurtları da kapatılıyor. 20-25 Türk öğrencinin önce bir yere yerleştirilmesi, sonra da Türkiye’ye getirilmesi sorunu ortaya çıkıyor. İrlanda’da çocuklarımız önce bulunan misafirhanelere yerleştiriliyor, sonra Türkiye’den giden uçakla Sivas’a getiriliyor.

Furkan Özcan’ın tweet’ini ise aynen aktarmak istiyorum.

“Everest Dağı’nda mahsur kalan vatandaşlarımızı helikopterle kurtaran devletim. Ne olur beni de İtalya’dan kurtarın. Erasmus kazanıp okumaya geldim. Geldiğimden beri evden çıkmıyorum. Psikolojim bozuldu. Tek başımayım, yardım edin.”

Furkan bu mesajı 15 Mart günü atıyor.

24 Mart günü ise Furkan, Türkiye yolunda “Uçağımıza bindik. İnşallah kazasız belasız bir yolculuk geçiririz” diye tweet atıyor.

Furkan Özcan 28 Mart’ta ise şu tweeti attı: “Bugün beni bir abim aradı. Kendisi sayın devlet büyüğüm Dışişleri Bakanımız @MevlutCavuşoglu. Halimi hatrımı sordu, karantinadaki durumumuzu sordu, muhabbet edip, moral verdi. Böylesine yoğun bir süreçte Sayın Dışişleri Bakanımızın bu ilgisi için kendisine teşekkür ederim.”

Yurtdışından vatandaşlarımızın getirilmesi operasyonunu başarıyla yöneten Dışişleri Bakanlığı’nı ziyaret ettim. Bu operasyonlarda büyük emeği olan Dışişleri Bakan Yardımcısı Yavuz Selim Kıran’la birlikte koordinasyon merkezinin çalışmalarını yerinde izleme fırsatı buldum.

Benden duymuş olmayın ama ülkemizde görev yapan bir ülkenin büyükelçisi de koronavirüsten dolayı karantina altına alınmış.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar 1 yorum