GÜNCEL

Abdulkadir Selvi: Başörtüsü teklifi bugün veriliyor

Hürriyet Gazetesi Yazarı Abdulkadir Selvi, "Abdulkadir Selvi: Başörtüsü teklifi bugün veriliyor" başlıklı bir yazı kaleme aldı. İlgili köşe yazısını gazeteciler.com üzerinden okuyabilir ve dinleyebilirsiniz.

İşte Abdulkadir Selvi'nin yazısı:

Başörtüsüyle ilgili Anayasa değişikliği bugün Meclis Başkanlığı’na sunulacak. AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin’le konuştum. İmzaların toplanmasının tamamlandığını söyledi. “Bugün saat 15.00’te basın açıklaması yaptıktan sonra teklifi Meclis Başkanlığı’na sunacağım” dedi.

AK Parti ve MHP’nin teklifi iki unsurdan oluşuyor.

1- Başörtüsüyle ilgili teklif.

2- Aileyle ilgili düzenleme.

Anayasa’nın 24. Maddesi’nde yapılacak değişiklikle başörtüsü serbestisinin anayasal güvenceye kavuşturulması amaçlanıyor.

Anayasa’nın 41. Maddesi’ndeki düzenlemeyle de ailenin kadın ve erkekten oluştuğu ifade ediliyor. Böylece LGBT sapkınlığına karşı aileye anayasal bir tanım getiriliyor.

ERDOĞAN ÇÖZDÜ

Başörtüsü sorunu Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından çözüldü. Erdoğan bu konuda ağır bedel ödemiş bir lider. MHP ile birlikte yaptıkları anayasa değişikliği nedeniyle ‘411 el kaosa kalktı’ manşetleri atılmıştı. Başörtüsü değişikliği nedeniyle iktidarda olan AK Parti’ye kapatma davası açılmış, Başbakan Erdoğan’a siyasi yasak istenmişti.

KILIÇDAROĞLU BAŞLATTI

Başörtüsü konusunun arkasında böyle bir mücadele yatıyor. O gün Anayasa Mahkemesi’ne başvurarak başörtüsüyle ilgili değişikliği iptal ettiren Kılıçdaroğlu, seçimlerde istismar etmek için başörtüsüyle ilgili bir çağrı yaptı. Ardından CHP, Meclis’e bir kanun teklifi sundu. Başörtüsü konusunda zaten Özal’dan beri kaç kanun değişikliği yapıldı? Hepsi de CHP’nin başvurusu üzerine iptal edildi. Her iptal kararından sonra başörtüsü mücadelesi daha geriye gitti. Ayrıca CHP’nin kanun teklifi yeni tuzaklarla dolu. Kılıçdaroğlu hem cumhurbaşkanı seçilmek için başörtüsüyle ilgili çağrı yapıyor hem de Meclis’e sundukları kanun teklifi yeni tuzaklar içeriyor.

Bunun üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan da başörtüsü konusunun anayasal güvenceye kavuşturulması için harekete geçti.

BAŞÖRTÜLÜ VE BAŞI AÇIKLARA GÜVENCE

...

YAZININ TAMAMINI DİNLEMEK İÇİN TIKLAYIN

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar