GÜNDEM

Abdulkadir Selvi Bahçeli'nin Akşener'e çağrısının kulislerini yazdı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, İYİ Genel Başkanı Meral Akşener'e 'evine dön' çağrısının ardından konu ile ilgili farklı açıklamalar yapılırken; Hürriyet Gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi de bugün kaleme aldığı yazısında çağrının siyasi kulisleri hareketlendirdiğini ancak MHP ve İYİ Parti ile temas olmadığını hatta bayramda bile birbirleriyle konuşmadıkları kulisini paylaştı.

Abdulkadir Selvi Bahçeli'nin Akşener'e çağrısının kulislerini yazdı

Hürriyet Gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, bugün yazdığı yazısında MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e 'evine dön' çağrısını hatırlatarak çağrının ardından zıt yorumların yapıldığını belirterek sözlerine şu şekilde devam etti "Bir kesim, “Bahçeli, Akşener’i MHP’ye davet ediyor” dedi. Bir kesim, “Bahçeli, İYİ Parti’yi ‘cumhur ittifakı’na davet ediyor” yorumunu yaptı. Bir kesim ise “Bahçeli, Akşener’e ‘Git evinde otur’ diyor”dedi. Meral Akşener ise olayı siyasi magazine benzetti."

Yapılan çağrının ardından İYİ Parti kulislerinde nabız yokladığını dile getiren Selvi, sözlerine şu satırları ekledi "Bahçeli’nin bu çağrıyı yapmadan önce her yönüyle değerlendirdiğini, hesap kitap yaptığını düşünüyorlar. 'İkircikli bir cümle kullandı' diyorlar. Yani MHP’ye ya da ‘Cumhur İttifakı’na girmesi yönünde de evine gidip oturması şeklinde de anlaşılabilecek bir cümle olduğunu söylüyorlar."

Bu tür çağrılardan önce partiler arasında arka kapı diplomasisi işletildiğini, işin belli bir olgunluğa ulaştırılmış olabileceğini hatırlatan Selvi "Peki MHP ile İYİ Parti arasında böyle bir temas var mı? Hiçbir temas yokmuş. Bayramda da bayramlaşmamışlar. Buna rağmen Bahçeli’nin bir sonraki adımını görmek istiyorlar." şeklinde konuştu.

Yazının tamamı için tıklayınız

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar