GÜNDEM

Abdulkadir Selvi Ayasofya için tarihi günü açıkladı

Ayasofya’nın, aslına uygun camiye dönüştürülmesiyle ilgili toplumun farklı kesimlerinden açıklamalar gelmeye devam ederken; Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, 10 Temmuz tarihine dikkat çekti ve tarihi bir güne tanıklık edeceğimizi köşesine taşıdı.

Abdulkadir Selvi Ayasofya için tarihi günü açıkladı

Ayasofya’nın müze statüsünden çıkarılıp, tekrardan aslına uygun şekilde cami olması için çalışmalar devam ediyor.

Hürriyet Gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi de bugünkü köşesinden iki tarihin hatırlanacağını bu tarihlerin ise; 24 Kasım 1934 ve 10 Temmuz 2020 olduğunu belirterek sözlerine şu şekilde devam etti "24 Kasım 1934’te Ayasofya cami olmaktan çıkarılıp müzeye dönüştürüldü. 10 Temmuz 2020’de ise Ayasofya aslına döndürülmüş olacak. Tarihi bir güne tanıklık edeceğiz. Danıştay’ın Ayasofya’yla ilgili kararını bugün açıklaması bekleniyor. Gelen bilgiler Danıştay 10. Daire’nin Ayasofya’nın Fatih Sultan Mehmet’in vasiyeti doğrultusunda camiye dönüştürülmesi yönünde.”

Alınacak karar kadar, kararı verenlerin de tarihe mal olacaklarını ifade eden Selvi, "İnsanların hayatında bu tür fırsatlar bir kez gelir. Tarihi bir yanlışı düzeltecekleri için kararın altında imzası bulunan Danıştay 10. Dairesi’ndeki heyeti tebrik ediyorum.” dedi.

Yazının tamamı için tıklayınız

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar