GÜNCEL

Abdulkadir Selvi: Aslı Baykal bombaladı: CHP, ya Erdoğan ya Rifkin dedi

Hürriyet Gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, çok konuşulacak "Aslı Baykal bombaladı: CHP, ya Erdoğan ya Rifkin dedi" başlıklı bir yazıyı köşesine taşıdı.

CHP üyeliğinin sonlandırarak herkesi şaşırtan Deniz Baykal'ın kızı Aslı Baykal, CHP’ye yönelik eleştirilerini eleştirilerini sürdürmeye başladı. Hürriyet Gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, Aslı Baykal ile gündeme dair çarpıcı ifadelerin kullanıldığı bir söyleşi gerçekleştirdi.

Selvi, söyleşide geçen konuşmaları ise "Aslı Baykal bombaladı: CHP, ya Erdoğan ya Rifkin dedi" başlıklı yazısıyla köşesine taşıdı.

İşte Abdulkadir Selvi'nin yazısı:

Aslı Baykal’ın CHP’den istifa etmesi sürpriz olarak karşılanmıştı. İlk başlarda fazla bir etkisinin olmayacağı düşünüldü. Ancak Aslı Baykal sosyal medya üzerinden CHP’ye yönelik eleştirilerini sürdürdükçe ilgi görmeye başladı. İlk başlarda Deniz Baykal’ın kızı şöyle demiş, böyle eleştirilmiş deniliyordu. Ama zamanla politik bir figüre dönüşmeye başladı. Aslı Baykal kendi çizgisini oluşturmaya başladı.

Bunun üzerine Aslı Baykal’la konuşmaya karar verdim. Söyleşiyi Hürriyet Ankara Haber Merkezi’nin başarılı foto muhabiri Selahattin Sönmez fotoğrafladı.

Aslı Hanım, CHP’nin İkinci Yüzyıla Çağrı Vizyonu’nu açıkladığı toplantıyı nasıl buldunuz?

Uzaylıları dinler gibi dinledim. Türkiye küresel ekonomik kriz ile başa çıkarken bir Amerikalının çıkıp akademik üslupla küresel ısınma teorisi anlatması biraz komik geldi. Üstelik bu şahıs Almanya’nın enerji krizi yaşamasının sorumlularından da biri. Somut ve güven verecek bir mesaj yoktu. İki yıldır partide kurultay yapmayan Kılıçdaroğlu’nun “Tek Adam Rejimi’ne karşıyız” demesi de bir başka fıkraydı.

Merkel’in danışmanı Jeremy Rifkin’in, Kılıçdaroğlu’na başdanışman olması tartışmaya neden oldu. Siz nasıl bakıyorsunuz?

Ben Batıcı aşağılık kompleksini hiç anlayamıyorum. Türkiye’nin çok iyi yetişmiş değerleri var. Türk toplumunun yapısını ve ihtiyaçlarını, daha önemlisi çıkarlarını elbette onlar gözetecektir. Seçime giden bir partinin sunumunda, bir Amerikalıyı sömürge komiseri gibi hem de ilk konuşmacı olarak sunmak, CHP’de aklın tatilde olduğunu gösteriyor. 

YA ERDOĞAN YA RIFKIN DEDİLER

CHP yabancılardan destek alarak bir vizyon belgesi açıklayamaz mı?

CHP elbette yabancılardan destek alarak vizyon belgesi açıklayabilir. Zaten açıkladılar. Verdikleri mesaj şudur: Bize oy verirseniz yabancıların aklı ve projelerine oy verirsiniz. Seçmenin önüne şunu koydular: Ya Tayyip Erdoğan ya Rifkin. Seçmen de hemen mesajı aldı. CHP 2008’de yüzde 23 oy aldı. Halen aynı oranda. Bu konuşmadan sonra neler olacağını izleyeceğiz. 

CHP’DEN İSTİFA

CHP’den neden istifa ettiniz?

CHP çok radikal bir biçimde gayrimilli çizgiye savrulduğu için bir kampana çalarak partiden ayrıldım. Hemen ardından gelen bu Rifkin çıkışı da sanırım haklılığımın ispatı olmuştur.  

...

YAZININ TAMAMINI DİNLEMEK İÇİN TIKLAYIN

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar