GÜNDEM

Abdülkadir Selvi: AK Parti Erdoğan'dan, Erdoğan AK Partiden koparılmak isteniyor!

Hürriyet gazetesi yazarı Abdülkadir Selvi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a tuzak kurulmak istendiğini, AK Parti'nin Erdoğan'dan, Erdoğan'ın AK Partiden koparılmak istendiğini yazdı.

Abdülkadir Selvi: AK Parti Erdoğan'dan, Erdoğan AK Partiden koparılmak isteniyor!

Hürriyet gazetesi yazarı Abdülkadir Selvi bugünkü köşesinde dikkat çeken ifadelerde bulundu. Selvi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a tuzak kurulmak istendiğini, AK Parti'nin Erdoğan'dan, Erdoğan'ın AK Parti'den koparılmak istendiğini yazdı. Bunun yanı sıra Erdoğan'ın, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ni en çok da partisinin başına geçmek için istediğini Özal ve Demirel'in partilerinden ayrıldıktan sonra neler yaşadığını gördüğü için bunu istediğini belirtti. 

İşte o yazı... 

Bugün yapılacak İstanbul il kongresi ile birlikte AK Parti’nin ilk kongreleri tamamlanacak. 24 Mart’ta ise büyük kongre yapılacak.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 seçimlerine hazırlayacak kadroların ortaya çıkması açısından bu kongreyi çok önemsedi. Hatta pandemiye rağmen kongrelerin üzerine titredi. Çünkü Erdoğan, 2023 seçimlerini Türkiye’nin kader seçimi olarak görüyor. Büyük kongrede AK Parti kadrolarının önemli ölçüde yenilenmesi bekleniyor.

Ancak AK Parti kongresi yaklaştıkça, bir formül el altından servis edilmeye çalışılıyor. O nedenle bu yazı bir erken yazı olarak kabul edilebilir. AK Parti kongresi yaklaştıkça şu tartışmayı daha sık yapacağımız anlaşılıyor: Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığı ile AK Parti Genel Başkanlığı’nın bir arada olmasından dolayı memnun olmaması, bu nedenle kongrede genel başkanlıktan ayrılarak AK Parti Genel Başkanlığı’nı güvendiği bir isme bırakacağı şeklindeki iddialar. Bazı isimler de konuşuluyor. Ama o isimlerin bu modelden haberi yok.

Yazının devamı için tıklayın... 

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar 1 yorum