GÜNDEM

Abdülkadir Selvi açıkladı: Milli Eğitim Bakanı istifa edecek mi?

Hürriyet gazetesi yazarı Abdülkadir Selvi, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un istifa edeceği iddiasının doğru olmadığını belirterek, "Sosyal medya ilginç. Bir bakıyorsunuz, gece yarısı bir bakanı istifa ettirmiş oluyorlar. İşin ilginç tarafı, istifa ettiğinden bakanın haberi yok" ifadelerini kullandı.

Abdülkadir Selvi açıkladı:  Milli Eğitim Bakanı istifa edecek mi?

Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, bugünkü yazısında Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un istifa edeceğine yönelik sosyal medya paylaşımlarını değerlendirdi. Yazısının "Milli Eğitim Bakanı istifa edecek mi?" başlıklı bölümünde Selçuk’un istifa edeceği iddiasının doğru olmadığını belirten Selvi, şu ifadeleri kullandı:"Sosyal medya ilginç. Bir bakıyorsunuz, gece yarısı bir bakanı istifa ettirmiş oluyorlar. İşin ilginç tarafı, istifa ettiğinden bakanın haberi yok. Son olarak Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un istifasına karar vermişler."

İşte o yazı... 

Siyaset, HDP’nin kapatılması ve Kobani soruşturması kapsamında haklarında fezleke düzenlenen HDP’lilerin dokunulmazlıklarının kaldırılması konusu üzerinden yeniden şekillenecek.
Cumhurbaşkanı Erdoğan ile MHP Lideri Bahçeli’nin geçen haftaki sürpriz görüşmesi bu beklentiyi güçlendirdi. Çünkü cumhur ittifakında olan MHP, HDP’nin kapatılması için bastırıyor.

MHP’NİN DOSYASI GÜNCELLENDİ

MHP, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı HDP hakkında kapatma davası açmadığı takdirde HDP’nin kapatılması için başvuruda bulunacağını daha önce açıklamıştı. MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız’ın başkanlığında hazırlanan dosya büyük ölçüde tamamlandı. PKK’nın kuruluşundan başlayıp şimdiye kadarki terör eylemlerini içeren dosya, Kobani dosyası eklenerek güncellendi. Erdoğan’ın geçen hafta MHP Lideri’ne yaptığı sürpriz ziyaretin ardından AK Parti’de en yetkili karar organı olan MYK salı günü toplanacak. HDP, dokunulmazlıklar ve yeni anayasa sürecinde kritik kararların alınması gereken bir sürece girildi. O nedenle yarın yapılacak olan AK Parti MYK toplantısında alınan kararlar önemli olacak.

Yazının tamamı için tıklayın... 

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar