GÜNDEM

Abdilkadir Selvi Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın anayasa hamlesinin püf noktalarını yazdı!

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, 'Erdoğan’ın anayasa hamlesinin püf noktaları' başlıklı yazısında ''Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, yeni anayasa önerisinde iki kırmızı çizgisinin bulunduğunu belirtti. Bunlardan birinin Hükümet sistemi diğerinin ise üniter yapı olduğunu söyledi.

Abdilkadir Selvi Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın anayasa hamlesinin püf noktalarını yazdı!

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, 'Erdoğan’ın anayasa hamlesinin püf noktaları' başlıklı yazısında ''Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, yeni anayasa önerisinde iki kırmızı çizgi yer alıyor. Biri, Cumhurbaşkanlığı Hükümet sistemi diğer ise üniter yapı.'' şeklinde bir yorumda bulundu.

İşte o yazı... 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kabine toplantısının ardından yaptığı Anayasa hamlesiyle bir anda gündemi değiştirdi.
Erdoğan, “Türkiye’nin yeni bir anayasayı tartışmasının vakti gelmiştir” dedi. Erdoğan’ın açıklamasında kritik bir nokta vardı. Cumhurbaşkanı, “Cumhur ittifakı olarak bir anlayış birliğine varmamız halinde, önümüzdeki dönemde yeni anayasa için harekete geçebiliriz” diye konuştu.

Cumhur ittifakı vurgusunun altını çizmek isterim.

Erdoğan’ın, yeni anayasa çıkışının yol haritasını ise Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’ün attığı bir tweetle verdi. Gül’ün, “Sayın Cumhurbaşkanımızın yeni anayasa vurgusu hepimizin için heyecan verici bir müjdedir” dedikten sonraki cümlesi de çok önemliydi. Adalet Bakanı, “Hukuk reformumuzun temel hedeflerinden biri olan yeni, sivil ve demokratik bir anayasayı hayata geçirmek; geleceğimize, çocuklarımıza bırakacağımız en önemli miras olacaktır” dedi.

Muhalefetin güçlü parlamenter sistem için ortak çalışma başlatma kararı aldığı bir dönemde Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni anayasa öneresiyle gündemi belirledi. Peki Erdoğan’ın yeni anayasa önerisi ne içeriyor? Başka bir deyişle muhalefete, “Bakın başkanlık sisteminin başarısız olduğunu iktidar da kabul etti. Parlamenter sisteme dönüş için yeni anayasa önerisi yaptı” deme fırsatı sunuyor mu? Erdoğan’ın geç saatlerde gelen yeni anayasa önerisi hakkında perde arkasına bakma imkanım oldu.

Yazının devamı için tıklayın 

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar 1 yorum