GÜNDEM

ABD dizisinde iğrenç algı operasyonu; FETÖ'yü aklamak istediler

ABD'de yayınlanan "Designated Survivor" dizisinde Türkiye aleyhine algı operasyonu yapıldı.

ABD dizisinde iğrenç algı operasyonu; FETÖ'yü aklamak istediler

ABD'de yayınlanan "Designated Survivor" dizisi, FETÖ elebaşı Gülen'le ilgili senaryosuyla büyük tepki topladı. Dizide, kanlı 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili FETÖ'nün aklanma çabası dikkatlerden kaçmadı.

DİZİDE BAŞKANLIK MÜCADELESİNE DEĞİNİLİYOR

Dizi, ABD yönetimine karşı büyük ve neredeyse kusursuz bir darbe girişimi hazırlayan Patrick LIyod ile darbe öncesi görevden alınmak üzere olan ama ABD Başkanı Parlamento'da konuşma yaparken bombalı saldırı ile tüm yönetim öldüğü için Başkan olarak atanan bakan Tom Kirkman arasındaki mücadeleyi anlatıyor.

DİZİDE CUMHURBAŞKANI, DARBECİNİN İADESİNİ İSTEDİ

ABD'de yayınlanan dizi, özellikle Türkiye'nin konu alındığı son bölümüyle büyük tepki topladı. Dizide TürkiyeCumhurbaşkanı Fatih Turan, bir NATO toplantısı için ABD'ye gider. Burada ABD Başkanı Kirkman ile görüşür. Ortak basın açıklamasında Türkiye Cumhurbaşkanı nezaket kurallarını, devlet protokol kurallarını da aşarak ABD Başkanı'nın sözünü keser ve ABD'de yaşayan ve Türkiye'deki darbe girişiminin sorumlusu olan Nuri Şahin'in ABD'den iadesini ister.

 
ALGI OPERASYONU YAPILDI

Türkiye Cumhurbaşkanını dizinin konumlandırış şekli, dizideki davranışları, mimikleri, kıyafetinin renkleri, İngilizce aksanı ve diğer yönleriyle tam bir algı operasyonunun parçası olması dikkat çekti.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar